Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Βουλευτής του ΑfD μετά από επίθεση αντίφα. Αυτή είναι από η καλή πλευρά της βίας. Της προοδευτικής βίας. Δεν θα την καταδικάσει κάνεις.

Ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας.
Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (γερμ. Alternative für DeutschlandAfD) είναι γερμανικό ευρωσκεπτικιστικό,[5] φιλελεύθερο και συντηρητικό πολιτικό κόμμα. Έχει θεωρηθεί από πολλούς[ασαφές] ως ένα ακροδεξιό κόμμα λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ατζέντας. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2014 από τον Μπερντ Λούκε, καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και προσέλκυσε τους απογοητευμένους των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων και κυρίως της CDU. Πρόεδρος του κόμματος είναι η Άλις Βάιντελ, η οποία είναι τραπεζικός, πρώην συνεργάτρια της Goldman Sachs και είναι παντρεμένη με την Σάρα Μποσάρντ με την οποία έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά. [6]

Πολιτικό πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κόμμα τάσσεται κατά του ευρώ, αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.[7][8][9] Το κεντρικό επιχείρημα του κόμματος είναι ότι το ευρώ είναι ένα αποτυχημένο νόμισμα που απειλεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση κάνοντας χώρες με λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες πιο φτωχές και καταστρέφοντας χώρες με ανταγωνιστικές οικονομίες[10]. Άλλες εξαγγελίες του AfD είναι η παρεμπόδιση της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων που βρίσκονται ήδη στην Γερμανία, η αφαίρεση της γερμανικής υπηκοότητας από τους μετανάστες που έχουν ποινικές καταδίκες αλλά και η κήρυξη του ισλάμ ως ασύμβατου με την γερμανική κουλτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: