Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ο Πειραιώς Σεραφείμ καλεί τον λαό την Κυριακή στο Σύνταγμα για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στην Πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε παρακάτω το εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιωτάτου:

Όλοι όσοι αγαπούμε αυτή την Πατρίδα παρακολουθούμε την συντονισμένη προσπάθεια του πολιτικού κόσμου, έσωθεν και έξωθεν για την επικύρωση της λεγομένης «Συμφωνίας των Πρεσπών» η οποία προσβάλλει κατάφωρα την ιστορία 3.000 ετών της Ελλάδος, καταργεί κάθε έννοια δικαίου, παραδίδει αμαχητί το ιερό όνομα της Μακεδονίας των ενδόξων ηρώων και προγόνων μας, στις θρασύτατες απαιτήσεις και προκλήσεις ενός κρατικού υβριδικού μορφώματος και μιάς ιστορικής απάτης για την διαρπαγή από τους Σλάβους, της περιοχής των Σκοπίων, των εδαφών της ελληνικότατης Μακεδονίας όπως το σχεδίασαν η Κομιντέρν και οι ηγέτες του δήθεν «υπαρκτού σοσιαλισμού» Γιόζεφ Στάλιν και Γιόζεφ Τίτο, που αιματοκύλισαν τις χώρες τους.

Σήμερα βέβαια, οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει και οι πρώην αντίπαλοι του διεθνούς κομμουνιστικού συστήματος, ευρωατλαντιστές στηρίζουν το κρατικό μόρφωμα σε βάρος της Ελλάδος για να το εντάξουν στο ΝΑΤΟ και να αποτρέψουν την διείσδυση στα δυτικά Βαλκάνια της Ρωσσσικής Ομοσπονδίας.

Η αναγνώρισις από την «Συμφωνία των Πρεσπών» του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, ως δήθεν «Βόρειας Μακεδονίας» την στιγμή που τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας, φτάνουν ως το όρος Όρβηλος και το κρατίδιο αποτελείται ουσιαστικά από τα εδάφη της Παιονίας και Δαρδανίας, καθώς και η αποδοχή ανύπαρκτης Μακεδονικής εθνικότητος και ιθαγένειας και της Βουλγαροσερβικής διαλέκτου, όπως η επιστήμη της γλωσσολογίας αποδεικνύει, ως δήθεν Μακεδονικής γλώσσας δεν βιάζει μόνο την ιστορική αλήθεια αλλά και αποτελεί δυνάμει το εφαλτήριο για τον επεκτατισμό των παραχαρακτών της ιστορίας, εις βάρος της Ελλάδος.

Είναι συγκλονιστική η επιστολή πάντων των εν Μακεδονία αδελφών Αρχιερέων εκ προσώπου του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού, προς τους ταγούς της Ελληνικής Πολιτείας με την οποία διατρανώνουν και προβάλλουν τα δίκαια της Πατρίδος και τα ζώπυρα του Γένους, δυστυχώς όμως εις ώτα κλεισμένα ερμητικά από τον διεθνή παράγοντα.

Ήρθε επομένως η ώρα και πάλι να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ αναβαπτιζόμενοι στις θυσίες των χιλιάδων ηρώων και μαρτύρων της Μακεδονικής γης, μετέχοντες αγωνιστικά και ολόθυμα πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, υπολογισμούς και τερτίπια, με την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2 το μεσημέρι στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.

Η Αλήθεια που είναι πρόσωπο δηλ. ο Χριστός, η ιστορία μας, η πατρίδα μας, οι μάρτυρές μας απαιτούν από εμάς να βροντοφωνάξουμε:

ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΧΙ σε μία κίβδηλη Συμφωνία που υπονομεύει την εθνική μας ασφάλεια και θεμελιώνει τις ανιστόρητες επεκτατικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών.

ΟΧΙ στις εντολές των Ευρωατλαντιστών οι οποίοι για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, περιφρονούν την επιστημονική αλήθεια, την ιστορία, τους αγώνες και την παράδοσή μας.

ΟΧΙ στην βεβήλωση της μνήμης των γενναίων παιδιών όλης της Ελλάδας που έχυσαν το αίμα τους όπως ο Παύλος Μελάς, που σφαγιάστηκαν όπως η ηρωική δασκάλα Αγγελική Φιλιππίδου, που απαγχονίστηκαν όπως ο Τέλος Άγρας για μια Μακεδονία ελληνική, ελεύθερη και ειρηνική.

Όλοι λοιπόν σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Να μην λείψει κανείς!

Με θερμές ευχές και ευλογίες
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: