Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σκοπιανό: Η Βουλή εγκρίνει την πρόταση Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.....“Μούγκα” ο Κοτζιάς για τα 50 εκ. του Σόρος. Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια..Έπιασαν τόπο τα λεφτά του soros. Ο Εφιάλτης για την Ελλάδα μόλις άρχισε. Το ίδιο και η αντίσταση !.«Βόμβα» του VMRO στο Σκοπιανό: Έδωσαν 2 εκατ. ευρώ σε βουλευτή για να ψηφίσει την πρόταση Ζάεφ...Γι'αυτο λενε ο,τι θα ψηφισουν την συμφωνια των Πρεσπων και μετα θα παραιτηθουν . Οπως πχ Παπαχριστοπουλος ...

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές στην ψηφοφορία, η Βουλή των Σκοπίων ενέκρινε αργά το βράδυ της Παρασκευής τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η φοβερή καταγγελία με ερωτηματικό ότι, ο Νίκος Κοτζιάς εισέπραξε 50 εκ. ευρώ για να προωθήσει την υπόθεση των Σκοπίων από τον Τζώρτζ Σόρος, έχει μείνει αναπάντητη μέχρι σήμερα από τον ευερέθιστο τέως ΥΠΕΞ, ο οποίος δεν άφηνε μύγα στο σπαθί του όταν ένιωθε ότι θιγόταν και μοίραζε μηνύσεις για το παραμικρό.
Το ίδιο ισχύει και σχετικά με την καταγγελία για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ που λέγεται ότι, κατευθύνονταν σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για προσωπικές σκοπιμότητες του μέχρι πρόσφατα μεγαλόσχημου Υπουργού.



ΚΛΙΜΑ ΑΓΡΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική κόντρα στα Σκόπια, καθώς, τη στιγμή που η πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ για την τροποποίηση του Συντάγματος συζητείται ενώπιον του κοινοβουλίου, το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE καταγγέλλει προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών, για να υπερψηφίσουν την εισήγηση του πρωθυπουργού της χώρας.


Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο pressingtv.mk, o γ.γ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιγκόρ Γιανούσεφ δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων: «Πάρτε τα χέρια σας από τη λαϊκή βούληση και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα».

Απευθυνόμενος δε στον Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Γιανούσεφ είπε: «Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή χώρα, για την οποία αγωνιστήκατε! Ασκείτε βία κατά του μακεδονικού λαού. Αυτές οι τακτικές θα γυρίσουν επάνω σας σαν μπούμερανγκ!».

Και κάπου εκεί τα πράγματα έλαβαν δυσάρεστη τροπή: Ο γ.γ. του VMRO - DPMNE υποστήριξε ότι επιτήδειοι επιχείρησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές της αντιπολίτευσης με ποσά από 250.000 έως και 2 εκατ. ευρώ, για να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος.


Ωστόσο, ο κ. Γιανούσεφ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κανείς από αυτούς δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο, «γιατί είναι «στο πλευρό του λαού». «Είστε το τελευταίο φράγμα πριν από αυτή την τρελή κυβέρνηση. Θα επιβιώσουμε και θα κερδίσουμε», κατέληξε ο ίδιος.

Επεισοδιακή συνεδρίαση
Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια και ειδικότερα η κυβέρνηση Ζάεφ διανύουν δραματικές στιγμές. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ εξερχόμενος νωρίτερα του Κοινοβουλίου, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος».

«Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση, τελικώς, η συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE διαθέτει 48 έδρες στη Βουλή.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του συντάγματος, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 από τους 120 βουλευτές), ώστε η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η όλη διαδικασία σταματά αυτομάτως, και στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση αυτή, εικάζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: