Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Δεν μας χεζεις και εσυ σκατοπροδοταρε Ιερωνυμε...Σαλτα και γαμησου τραγοπαπα...ποιος ζητησε την αδια σου παλιομαλακα...τι νομιζεις οτι εισαι...η εκκλησεια δεν εισαι εσυ παλιομαλακα...εσυ εισαι ενα σκατο....τωρα ειναι αργα...Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει ο Αρχιεπίσκοπος για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα...Με τις ευλογίες ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ Ιερώνυμου το συλλαλητήριο της Αθήνας

θα μεινεις στην Ιστορια ως ΠΡΟΔΟΤΗΣ...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει ο Αρχιεπίσκοπος για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα για το Σκοπιανό, με φόντο τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις πιέσεις που δέχεται από ιεράρχες, την ώρα που εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου που τον επισκέφθηκαν την Τρίτη στην Αρχιεπισκοπή, ότι η εκκλησία θα συμμετέχει επίσημα εφ όσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούςχαρακτήρας της συγκέντρωσης. 

Ο Μητροπολίτης Σύρου θα διαβάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ δίπλα του θα είναι  οι Μητροπολίτες Δράμας και Χίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ιερώνυμος είχε ταχθεί κατά των συγκεντρώσεων, λέγοντας πως "αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία".

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα είχε πει πως στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχαν λάβει μέρος μόνο 9 ιεράρχες.

http://admin.noz.gr/Uploads/ieronimos300118.jpgΗ ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

«Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου. 

Οι διοργανωτές - η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου - υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.

Ο Μακαριώτατος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος. 

Τόνισε μάλιστα ότι η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής Της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή Της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα. 

Περαιτέρω ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Υπογράμμισε δε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών Της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.  

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, με την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό, δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: