Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΟ… ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΓΚΙΟΥΛΕΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε φιάσκο εξελίσσεται η θεατρική παράσταση των Τούρκων στα Ίμια, με το οργανωμένο σόου της επίσκεψης κοντά στις ελληνικές βραχονησίδες του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων, καθώς και στην περίπτωση αυτή βγήκε… συνωμοσία σε βάρος του καθεστώτος του Ερντογάν.

Όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μια μόλις μέρα μετά την τουρκική παράσταση η αξιωματικός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Bilgehan Bülbül, που ήταν και προσωπικός υπασπιστής στην επίσκεψη στα Ίμια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου , στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, συνελήφθηκε ως συνωμότης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η εν λόγω γυναίκα αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας είναι σύζυγος του Nail Bülbül, επίσης αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας που υπηρετούσε στην Πρώτη Αεροπορική Βάση του Εσκήσεχήρ, ο οποίος επίσης συνελήφθηκε την ίδια μέρα με την κατηγορία ότι είναι συνωμότης του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλεν.

Το ζευγάρι των συνωμοτών, όπως αποκαλύπτεται, κατέδωσε στις τουρκικές αρχές ένας…ιμάμης, ο οποίος είχε πληροφορίες για την συμμετοχή τους στο Cemmat, δηλαδή στο κίνημα του Γκιουλέν.

Η περίπτωση αυτή αναδεικνύει σε φιάσκο την παράσταση των Ιμίων και δείχνει για άλλη μια φορά πως στην γειτονική χώρα όλοι υποπτεύονται όλους και όλοι φοβούνται ακόμα και την… σκιά τους. Μάλιστα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: