Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΟ ΔΕΚΑΝΕΑ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΙΝΓΚ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ WIKILEAKS!..

Ο Ομπάμα απελευθερώνει την Τσέλσι Μάνινγκ
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα μειώσει την ποινή της πληροφοριοδότριας των Wikileaks, Τσέλσι Μάνινγκ, που εκτίει ποινή έως το 2045. Αναμένεται να αποφυλακιστεί τον προσεχή Μάιο


Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ομπάμα ανακοίνωσε πως θα μειώσει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, καθώς και 209 άλλων κρατούμενων, ενώ θα απελευθερώσει ακόμη 64.
Η Μάνινγκ συνελήφθη το 2013 καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση για παραβιάσεις του Νόμου περί Κατασκοπείας (που θεσμοθετήθηκε το 1917), ενώ αντιμετώπισε ακόμα και την θανατική ποινή. Η ποινή που της είχε επιβληθεί προέβλεπε να παραμείνει στη φυλακή έως το 2045. Ωστόσο, μετά την απόφαση του απερχόμενου προέδρου, τρεις ημέρες πριν αποχωρήσει από την προεδρία, θα παραμείνει στη φυλακή έως τις 17 Μαΐου.


To 2010,διέρρευσε στο Wikileaks περίπου 750.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, που μεταξύ άλλων αποκάλυψαν εγκλήματα πολέμου του αμερικανικού στρατού σε Ιράκ και Αφγανιστάν, βασανιστήρια και φόνους δεκάδων χιλιάδων αμάχων που δεν είχαν καταγραφεί επίσημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μετά και τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές για 1385 περιπτώσεις, ενώ έχει απονείμει χάρη σε 212, υπερπολλαπλάσιες από κάθε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από έξι ημέρες, ο Έντουαρτν Σνόουντεν είχε καλέσει τον Ομπάμα να απελευθερώσει τη Μάνινγκ, τονίζοντας πως έτσι μπορεί να σώσει τη ζωή της.


thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια: