Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣTH ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε δύο μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου για τα επεισόδια με τις μολότοφ...Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένα και τελευταιο μόνο του μοναστήρι που ποτέ δεν υπέκυψε στον Οικουμενισμό και αυτό το πληρώνει...ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΚΑΚΙΣ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΠΗΓΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ...ΞΕΦΤΙΛΕΣΣΣΣΣΣΣ............

Ορθοδοξία ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

-Η ελληνική ΄΄δικαιοσύνη΄΄ στέλνει στη φυλακή Αγιορείτη γέροντα και ανέχεται τα εγκλήματα και κάθε κακοποιό που ελευθερώνει καθημερινά…

Για αυτό, οι δικαστές θα λογοδοτήσουν; Διότι, κι οι κρίνοντες ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!!!

Όσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία: Ορισμένοι ρασοφόροι να πετάξουν τα ράσα και να πάνε σπίτια τους. Αρκετά με την υποκρισία!

 

Με καρτερική υπομονή αντιμετώπισε ο , την δικαστική απόφαση με την οποία οδηγείται στη φυλακή.
Κύκλοι του γέροντα που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είπαν : »Ο γέροντας περιμένει να πάνε να τον συλλάβουν. Ζει σε πελάγη ευτυχίας. Δεν αναστατώθηκε καθόλου. Η απόφαση αυτή είναι κατευθυνόμενη και την περιμέναμε.»
Αναλυτικά:

Είδηση που σόκαρε την παγκόσμια Ορθοδοξία:Σε ποινή φυλάκισης 20 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο ηγούμενος της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, για τα επεισόδια με τις μολότωφ που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν εντάλματα που θα αποσταλούν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να συλληφθούν οι φυγόποινοι μοναχοί, που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα, οι δύο καταδικασθέντες ζηλωτές μοναχοί -που δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο- οδηγούνται στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.
Το Δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ’ εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι έως το Εφετείο. Αντίθετα με τους παραπάνω το Δικαστήριο αθώωσε τρεις λαϊκούς που παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπλοκή στα ίδια επεισόδια.
Όσοι εκ των κατηγορούμενων μοναχών παρέστησαν στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι βρέθηκαν σε θέση άμυνας κι έκαναν λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισαν ότι προέβησαν στις πράξεις τους για να προστατεύσουν το κονάκι αλλά και προς εκφοβισμό. Τα παραπάνω επεισόδια εντάσσονται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ παλιάς και νέας Αδελφότητας Εσφιγμένου.
Η νέα Αδελφότητα συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2005 και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια, αμαυρώνοντας την εικόνα της μοναστικής Πολιτείας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ενόχους για ηθική αυτουργία, εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και παράνομη οπλοχρησία


Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος
Με 20 χρόνια κάθειρξη θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ο ηγούμενος Μεθόδιος κι ακόμη ένας μοναχός για το επεισόδιο με τη ρίψη μολότοφ τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής στις Καρυές.

Αργά χθες τη νύχτα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ενόχους κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία τον πρώτο και ομόφωνα το δεύτερο για εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και παράνομη οπλοχρησία.
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Ας σημειωθεί ότι οι δύο μοναχοί δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους. 
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει σειρά αντιδράσεων και νέα ένταση, καθώς είναι αμφίβολο αν οι δύο ζηλωτές μοναχοί θα θελήσουν να παραδοθούν στις αρχές ή θα παραμείνουν ταμπουρωμένοι στο μοναστήρι.
Βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο τα τελευταία χρόνια στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους και σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικεία βούληση των καταδικασθέντων να παραδοθούν παραμένει ερώτημα πώς οι αρχές θα εκτελέσουν την απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, απόσπασμα της απόφασης θα αποσταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών ή στην Ασφάλεια Πολυγύρου για τη σύλληψη των δύο φυγόποινων και τη μεταγωγή τους σε φυλακές.
Με την ίδια δικαστική απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της μονής Εσφιγμένου, καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια και τους επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 10 ετών και 4 μηνών.
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν τρεις λαϊκοί για τις κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης και οπλοφορίας καθώς το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι πήγαν στο αντιπροσωπείο μόνο για να προσκομίσουν είδη πρώτης ανάγκης στους μοναχούς.
Στη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων, που είχαν προκληθεί όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο από την παλαιά αδελφότητα, κατ' εφαρμογήν άλλης δικαστικής απόφασης, εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, ακόμη και βόμβες μολότοφ.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια εντάσσονται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ Παλαιάς και Νέας Αδελφότητας Εσφιγμένου. Η Νέα Αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, το 2005, και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια.
Η διαμάχη της παλαιάς αδελφότητας με την ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους ξεκινάει από το 1965, όταν ο τότε οικουμενικός πατριάρχης Αθηναγόρας συμπροσευχήθηκε στα Ιεροσόλυμα με τον Πάπα Παύλο τον Στ'. Η προσέγγιση αυτή ορθόδοξης και καθολικής Εκκλησίας προκάλεσε την οργή των Εσφιγμενιτών, οι οποίοι από το 1972 έπαψαν να μνημονεύουν στην προσευχή τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αποχώρησαν από την ιερά κοινότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες κηρύχθηκαν σχισματικοί.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: