Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσική αστυνομία συνέλαβε ερευνητή της Kaspersky Lab

Οι Ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ρουσλάν Στογιάνοφ (Ruslan Stoyanov), έναν από τους κορυφαίους ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky Lab, με κατηγορίες που εμπίπτουν στο άρθρο 275 του Ρωσικού ποινικού κώδικα, το οποίο αναφέρεται στην προδοσία.

Η Ρωσική αστυνομία συνέλαβε ερευνητή της Kaspersky Lab

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ρωσικής εφημερίδας Kommersant, ο Στογιάνοφ συνελήφθη τον Δεκέμβριο, μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας των πληροφοριών της Ρωσικής μυστικής υπηρεσίας (FSB) Sergei Mikhailov.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε επίσης σήμερα από την Kaspersky Lab, η εταιρεία αναφέρει ότι Στογιάνοφ συνελήφθη με βάση τις δραστηριότητες που είχε πριν από την ένταξή του στην εταιρεία και συνεπώς οι κατηγορίες κατά του εν λόγω εργαζόμενου δεν περιλαμβάνουν την Κaspersky Lab.

Ο εργαζόμενος είναι επικεφαλής της ομάδος έρευνας περιστατικών των υπολογιστών της Κaspersky Lab. Δε έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, αλλά σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα που παραθέτει ανώνυμες πηγές, ο Στογιάνοφ συμμετείχε στη διευκόλυνση της μεταφοράς κεφαλαίων από ξένες εταιρείες σε λογαριασμούς του Mikhailov.
https://secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: