Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Γιος δικτάτορα της Αφρικής προκαλεί στο Instagram -Αμύθητα πλούτη, έξαλλη ζωή [εικόνες]

Για υπεξαίρεση του δημοσίου χρήματος κατηγορείται ο γιος του δικτάτορα της Ισημερινής Γουινέας στην Αφρική, ο οποίος έχει προκαλέσει με τις φωτογραφίες του στα social media, που τον απεικονίζουν να ζει στην εξωπραγματική χλιδή και τα πλούτη.
Ωστόσο, μπορεί οι κατηγορίες να έχουν γίνει τεράστιο θέμα ....στα τοπικά μέσα της Αφρικής, αλλά η ζωή του Τεόντορο Νγκουέμα είναι πραγματικά αξιοζήλευτη.

Με τον πατέρα του να είναι ο μακροβιότερος μονάρχης της Δυτικής Αφρικής και έχοντας κερδίσει όλες τις εκλογές που έχουν γίνει από το 1979, ο γιος είναι αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας και αρχηγός ασφάλειας του κράτους (αξιώματα που του έδωσε ο πατέρας του).

Ωστόσο, αυτό για το οποίο είναι γνωστός είναι για τις φωτογραφίες τους στο Instagram στο οποίο παρουσιάζει την χλιδάτη ζωή του. Ο Τεόντορο Νγκουέμα φωτογραφίζεται να κάνει σκι, καταδύσεις, να περπατάει δίπλα στα λιοντάρια, να κάνει πάρτι με ημίγυμνες γυναίκες, να πίνει πανάκριβες σαμπάνιες και να απολαμβάνει βόλτες με ιδιωτικό ελικόπτερο και φαγητό σε εστιατόρια 5 αστέρων.

Βάζοντας στις φωτογραφίες το hashtag #luxuryliving,ο ίδιος δείχνει απροκάλυπτα τον πλούτο του την στιγμή που τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Δυτικής Αφρικής ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Ο Τεόντορο έχει ανεβάσει στον λογαριασμό του τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερες από 800 φωτογραφίες, οι περισσότερες απο τις οποίες δείχνουν τα πολυτελή ταξίδια που έχει κάνει σε Ταϊτή, Χαβάη, Πορτοφίνο, Χονγκ Κονγκ, Βραζιλία, Ελβετία, Κουβά, Γερμανία, Μπαχάμες κ.α.

Τα ιδιωτικά τζετ με διακόσμηση από χρυσό στο εσωτερικό τους, οι μοτοσικλέτες αξίας 44.000 δολαρίων (η μία) και τα πανάκριβα ρολόγια είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που αποδεικνύουν πως η ζωή του γιου του δικτάτορα είναι από άλλο πλανήτη.

Τα σχόλια κάτω από τις εικόνες δίνουν και παίρνουν με άλλους να σχολιάζουν θετικά τα πλούτη του και άλλοι να τον αποκαλούν απατεώνα.



«Ξοδεύετε χρήματα για ανόητα πράγματα, ενώ άλλοι δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε», ήταν ένα από τα σχόλια.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, το δικαστήριο του Παρισιού ξεκίνησε η δίκη ερήμην του γιου του προέδρου, κατηγορώντας τον για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση.



Οι εισαγγελείς που έχουν την υποστήριξη της Διεθνούς Διαφάνειας και άλλων ΜΚΟ αναφέρουν ότι σε εννέα χρόνια μεταξύ του 2004 και του 2011, όπου ο Τεόντορο Νγκουέμα Ομπιάνγκ υπηρέτησε ως υπουργός γεωργίας,έβγαλε 115 εκατ. δολλάρια μέσα από ένα ψεύτικο φόρο που επιβάλλεται στις πωλήσεις ξυλείας.

Επίσης, ο ίδιος φέρεται να έχει αγοράσει έως και 15 αυτοκίνητα συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων και έργα τέχνης αξίας 24 εκατ.



Οι δικηγόροι του πάντως επιμένουν ότι δεν έχει κλέψει κάτι, πως τα χρήματα έχουν αποκτηθεί μόνιμα και πως θα πρέπει να επωφεληθεί της διπλωματικής ασυλίας.

ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: