Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Με φτυάρια και τσάπες κυνηγούν τους πρόσφυγες στη Λέρο- Απειλούν αλληλέγγυους..ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΉΡΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΟI ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥΣ...ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΟΜΠΕΛ...ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ...ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΟΜΠΕΛ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;

Οριακές καταστάσεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Λέρο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο hot spot στα Λέπιδα, εκεί όπου οικονομικοί μετανάστες επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, ενώ προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με καταγγελίες αλληλέγγυων στο Newpost, «αυτόκλητοι πολιτιφύλακες και ακραία στοιχεία, έχουν αναλάβει να τραμπουκίσουν το σύνολο των μεταναστών/ προσφύγων που βρίσκονται στο νησί, τους οποίους κυνηγούν με φτυάρια και τσάπες, με ιδιωτικης χρήσεως μοτοσυκλέτες».
Μάλιστα όπως υποστηρίζουν, με την ανοχή και αρρωγή του δήμου του νησιού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έξω απο το κέντρο κράτησης, συγκέντρωση με αίτημα την απομάκρυνσή τους απο το νησί, κάτι που αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο.
Όπως καταγγέλλουν αλληλέγγυοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους, «ζούμε υπο καθεστώς φόβου. Βγαίνουν με τις μοτοσυκλέτες τους, κουβαλάνε φτυάρια και απειλούν πρόσφυγες. 
Ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους ή άρρωστους ανθρώπους, όλοι τους απο την Συρία, οι οποίοι φιλοξενούνται σε μια δομή πρότυπο που έχει στηθεί στο ΠΙΚΠΑ. 
Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά, ελληνικά, παίζουν με τα δικά μας παιδιά και δεν έχουν καμία σχέση με όσα έγιναν στα Λέπιδα».
Οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες, που δρουν με την ανοχή των αστυνομικών του νησιού, όπως καταγγέλλουν οι αλληλέγγυοι, «είναι 20 άτομα πάνω κάτω, τραμπουκίζουν και φοβίζουν τους πρόσφυγες, απειλούν ακόμη και εμάς, φοβόμαστε να βγούμε απο τα σπίτια μας».
Μάλιστα τονίζουν πως λόγω των απειλών μέλη ΜΚΟ, έφυγαν απο το νησί. «Πλέον έχουμε πρόβλημα με την τροφή και το νερό των προσφύγων, δεν μπορούμε μόνοι μας να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες τους».
Οι άνθρωποι που στηρίζουν μήνες τώρα τους πρόσφυγες, τονίζουν πως «θα πρέπει η πολιτεία μέσω αστυνομικών και των λιμενικών αρχών, να εντοπίσει και να απομονώσει τα ταραχοποιά στοιχεία, δεν υπερασπιζόμαστε αυτούς, υπερασπιζόμαστε όλους τους υπόλοιπους όμως που δεν φταίνε σε τίποτα».
Πλέον αναμένουν την παρέμβαση της πολιτείας καθώς ανησυχούν για τυχόν επιθέσεις των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, τόσο σε βάρος τους, όσο και σε βάρος των προσφύγων.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ...
ΜΟΜΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: