Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ρώσος φωταγωγεί εκκλησία ως απάντηση στη ψευδοσημαία...

Δεκατρία χρόνια μετά από τη φωταγώγηση της ψευδοσημαίας στο Πενταδάκτυλο από τους Τούρκους, Ρώσος πολυεκατομμυριούχος πληρώνει για τη φωταγώγηση τρούλου ρωσικής εκκλησίας στις ελεύθερες περιοχές ως απάντηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Ρώσος εκατομμυριούχος Βατσισλάβ Ζαρένκοφ, που χρηματοδοτεί την ανέγερση του ναού, σλαβικού τύπου και ρωσικής τεχνοτροπίας στο Επισκοπείο ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει στους τρούλους ειδικό εξοπλισμό για τη φωταγώγηση του ναού, ώστε αυτός να είναι ορατός τα βράδια ακόμη και από τα κατεχόμενα.
Ο Ρώσος μιλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, για την τοποθέτηση του κεντρικού «χρυσού» τρούλου της εκκλησίας.
Ο κύριος Ζαρένκοφ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαία του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και είπε ότι εφόσον ο Αττίλας τη φωτίζει «εμείς θα φωτίζουμε τους τρούλους και τους σταυρούς των ορθόδοξων εκκλησιών μας».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γύρω στα 3.000 άτομα, από τα οποία το 50% Ρώσοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα παρακολούθησαν τον εντυπωσιακό τρόπο τοποθέτησης του «χρυσού» τρούλου, ενώ απόλαυσαν στη συνέχεια πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε δεξίωση που παραχώρησε για όλους ο Ρώσος εκατομμυριούχος.

http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: