Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΦΟΒΟΙ...ΡΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ;;;;ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΕΔΩ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ....

Σε κόκκινο συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις:Φόβοι ότι οι πραξικοπηματίες θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην χώρα μας
Σε αυξημένη επιφυλακή, παραμένουν οι ελληνικές Αρχές μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, για το ενδεχόμενο νέων επιπλοκών που μπορεί να παρουσιαστούν στις διπλωματικές σχέσεις, με επανάληψη γεγονότων όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης και μιας «στημένης» προβοκάτσιας.
Οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό, παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό και οι έλεγχοι στα σύνορα, ιδίως στον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, εντατικοποιούνται καθώς υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν κι άλλα πρόσωπα που μπορεί να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τις ανηλεείς διώξεις που ξεκίνησε από χθες η τουρκική κυβέρνηση.
Στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, εξέφραζαν φόβους ότι μπορεί να επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνικά νησιά διά θαλάσσης, τούρκοι υπήκοοι που θα υποδυθούν τους πρόσφυγες, προκειμένου να αποφύγουν την έκδοσή τους στην Τουρκία, όπως θα συμβεί τελικά με τους οκτώ αξιωματικούς που έφθασαν χθες με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το protothema.gr οι οκτώ αξιωματικοί θα εκδοθούν τελικά στην Τουρκία περίπου σε μια εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι η περίπτωσή τους, αποτελεί τυπικό παράδειγμα παροχής πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης, που προβλέπει καθεστώς προστασίας για τα πρόσωπα που στην χώρα τους κινδυνεύουν να βασανιστούν ως αντιφρονούντες.
Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση που στο παρελθόν επέκρινε ως αντιπολίτευση την μη εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης (είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Αμντουλάχ Οτσαλάν πριν από 18 χρόνια) προανήγγειλε χθες μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου την έκδοση των οκτώ αξιωματικών, με το επιχείρημα ότι τα πρόσωπα αυτό επιχείρησαν να καταλύσουν το πολίτευμα στην χώρα τους και καταζητούνται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Στην συνέχεια μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεσμεύθηκε ότι οι αξιωματικοί θα εκδοθούν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του, αφού όμως ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης, προκαλεί ήδη «μουρμούρες» στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από στελέχη που επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά, η παράταξη απεμπολεί μια από τις βασικές του θέσεις για την περίθαλψη προσώπων που διώκονται πολιτικά στην χώρα τους, μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσει τον «σουλτάνο» της γειτονικής χώρας.
Περισσότερα εδώ....http://www.oparlapipas.com/2016/07/blog-post_827.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: