Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ : «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Σοβαρή καταγγελία ότι πίσω από το αποτυχών πραξικόπημα υπάρχουν «ίχνη» του Τούρκου πρόεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, έκανε ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος HADEP, ο Selahattin Demirtaş, στο δημοσιογράφο της Cumhurriyet, Mahmut Lıcalı, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν έχει εκμεταλλευτεί την χρυσή ευκαιρία για να εξαπολύσει ένα άνευ προηγούμενου διωγμό εναντίον όλων των αντίπαλων του, κάτι που το επιδίωκε εδώ και χρόνια.
Ο Κούρδος πολιτικός, που ο ίδιος κα το κόμμα του είναι ουσιαστικά σε αποκλεισμό από όλες τις επίσημες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ήταν όλα προσχεδιασμένα από το περιβάλλον του Ερντογάν και ότι το πραξικόπημα ήταν εξ αρχής καταδικασμένο αλλά θα επέτρεπε ντε φάκτο τον Τούρκο πρόεδρο να εξαπολύσει τις μεγάλες εκκαθαρίσεις του σε όλο τον κρατικό μηχανισμό. 
Τώρα, όπως τόνισε ο Selahattin Demirtaş, ζούμε ένα πρωτοφανές κυνηγητό εναντίον όλων όσων είναι αντίθετοι με τον Ερντογάν και την ισλαμική του ατζέντα, που θα οδηγήσει την Τουρκία σε ένα αναχρονιστικό ισλαμικό καθεστώς με άκρως διδακτορικές τακτικές. 
Παράλληλα κατήγγειλε ότι διεξάγονται αγρία βασανιστήριο στους συλληφθέντες, τους οποίους ενώ δεν υποστηρίζει γιατί θέλησαν να καταλύσουν την δημοκρατία, εντούτοις δεν στηρίζει και τον τρόπο με τον οποίο ανακρίνονται από τις τουρκικές αρχές. 
Τέλος επισημαίνει το χάος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που αποκαλύφτηκε έντονα κατά την διάρκεια που εξελίσσονταν το πραξικόπημα, καθώς δεν μπόρεσαν ούτε μια στιγμή να ελέγξουν την κατάσταση πριν και κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: