Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Μνημείο οργής για τον μακελάρη της Νίκαιας: Αφήνουν σκουπίδια στο σημείο που σκοτώθηκε...

Γιουχαΐστηκε ο Βαλς από πολίτες στην Promenade des Anglais
Πολίτες πετούν αποτσίγαρα και αφήνουν θυμωμένα μηνύματα εκεί που έπεσε από πυρά αστυνομικών ο 31χρονος
Τη στιγμή που εκατοντάδες πολιτών πλημμύρισαν..... την Promenade des Anglais για να εναποθέσουν λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια ως φόρο τιμής στους 84 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, ένα… μνημείο οργής έχει στηθεί στο όνομα του μακελάρη της Νίκαιας.
Οργισμένοι οι Γάλλοι συγκεντρώνουν πέτρες, σκουπίδια, αποτσίγαρα και σημειώματα με λέξεις όπως «δολοφόνος» και «δειλός» στο σημείο που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο 31χρονος Μπουλέλ.
Μία ηλικιωμένη γυναίκα με το όνομα Σεσιλιά φέρεται να έδωσε την ιδέα του «μνημείου», μία πρωτοβουλία που ακολούθησαν δεκάδες αφήνοντας το δικό τους μήνυμα οργής.
Όλα αυτά, ενώ στην περίφημη λεωφόρο της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ανθρώπων τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.
Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος από ορισμένους γιουχαΐστηκε εξαιτίας της αποτυχίας της γαλλικής κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας.


Ο ίδιος ο Βαλς πριν τη διεξαγωγή του Euro2016 είχε προειδοποιήσει ότι και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, έπειτα από την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Μάλιστα, είχε ανακοινώσει πως οι αστυνομικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αποτρέψει τουλάχιστον 15 επιθέσεις από το 2013, εντούτοις πρωτοφανής ήταν η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στη Νίκαια την ώρα που ο οδηγός του φορτηγού είχε καταφέρει να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ισχυριζόμενος πως στο όχημά του μετέφερε παγωτά!


Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο Μπουλέλ δεν ήταν πιστός μουσουλμάνος, κατανάλωνε αλκοόλ, αλλά και χοιρινό, έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε «άγρια σεξουαλική ζωή», ενώ λίγες μόλις ημέρες πριν το μακελειό είχε αφήσει να μεγαλώσουν τα γένια του για «θρησκευτικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: