Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σε λίγες ώρες καταργείται ο κοινωνικός ιστός της χώρας!! Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής!!! Αστυνομικοί κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αστυνομικοί μέλη της ΠΟΑΣΥ κατέλαβαν την είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου και διαμαρτύρονται με ακτιβιστική μέθοδο για την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού. 

Παρατίθεται η κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών με τίτλο: Σε λίγες ώρες καταργείται ο κοινωνικός ιστός της χώρας!! Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής!!!


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συναντήσεις των Ομοσπονδιών μας με τα Κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ), οι οποίες έλαβαν χώρα εντός της Βουλής και μεταξύ τόσο των Βουλευτών των προαναφερομένων Κομμάτων όσο και του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ο οποίος αν και αρχικά είχε υποσχεθεί αλλαγές που δεν είχαν δημοσιονομικό κόστος εν τούτοις κατά την μεσημεριανή μας συνάντηση απέρριψε οποιαδήποτε αλλαγή επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.


Οι Ομοσπονδίες μας, έστω και την ύστατη στιγμή, πίεσαν και θα συνεχίσουν να πιέζουν για:


Α) Τη μη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, τόσο στις εξ΄ ιδίου δικαιώματος όσο και στις περιπτώσεις λόγω θανάτου, καθώς και των εφάπαξ βοηθημάτων.


Β) Τη μη ένταξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και τη διατήρηση του ΓΛΚ έστω ως Υπηρεσία απονομής και κανονισμού της σύνταξης των Δημοσίων Λειτουργών – Στρατιωτικών.


Γ) Την άρση της επαχθούς και ανήθικης διάταξης που καταργεί τις συντάξεις χηρείας των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που οι σύζυγοί τους έχουν ηλικία μικρότερη των 52 ετών, άνευ τέκνων και δολοφονούνται – καίγονται - πνίγονται ένεκα και εξαιτίας της Υπηρεσίας.


Δ) Επιμέρους άλλες διατάξεις που ρυθμίζουν διάφορα θέματα ασφαλιστικής φύσεως.


Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι τις επόμενες ώρες επιχειρείται από την Κυβέρνηση και τους Δανειστές τους η πιο βάναυση και άμεση κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και παροχών, για τα οποία δόθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες αγώνες και χάθηκαν ζωές.


Τούτη τη στιγμή κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής και όλοι, ως μια γροθιά, να ανατρέψουμε την εις βάρος μας διαμορφωθείσα κατάσταση που θα προκύψει από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου.


Υποσχέθηκαν Ισονομία – Κοινωνική Δικαιοσύνη και Νομοθετούν Περικοπές – Καταργήσεις συντάξεων σε Ορφανά και Χήρες!!


Μπράβο σας κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης!!!


Το παρόν έχει αποσταλεί στους Προέδρους των Πολιτικών Κομμάτων της Χώρας


Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ.

   

Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

   

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

   

Ε.Α.Π.Σ.

   

Π.Ε.Α.Λ.Σ.


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

   

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

   

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

   

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος

   

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

   

ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια: