Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟ και στη Σάμο! Bγήκαν τα μαχαίρια! Απείλησαν τους αστυνομικούς

Αναμετάδοση Από ΣΑΜΙΩΤΙΚΗ ΓΝΏΜΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
XAMOΣ σε όλα τα νήσια! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟ και στη Σάμο! Bγήκαν τα μαχαίρια! Απείλησαν τους αστυνομικούς και έφυγαν από το hot spot!

Εξέγερση μεταναστών στη Σάμο: Βγήκαν μαχαίρια και επικράτησε χάος στην πόλη
Περίπου 250 μετανάστες έσπασαν την πόρτα του hot spot και ξεχύθηκαν με άγριες διαθέσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους
Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μοιάζει πλέον σαν ένα καζάνι που βράζει. Αυτή την φορά την σκυτάλη των επεισοδίων πήρε η Σάμος, στην οποία γύρω στις 12.45 το μεσημέρι, περίπου 560 μετανάστες που βρίσκονται μέσα στο hot spot, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.
Οι μόλις δύο αστυνομικοί που φυλούσαν την συγκεκριμένη εγκατάσταση, μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγουν τα πράγματα και με την σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε κίνδυνο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όμως οι μετανάστες επέμεναν να ανοίξουν οι πόρτες για να φύγουν, ενώ παράλληλα έδιωξαν και την εταιρία που φρόντιζε για την σίτισή τους, καθώς αρνήθηκαν το φαγητό.

Καθώς η κατάσταση δεν φαινόταν να ηρεμεί, άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού, της Frontex και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στην περιοχή προκειμένου κατ' αρχήν να προσπαθήσουν να τους μεταπείσουν.
Όμως καθώς περνούσε η ώρα τα αίματα άναβαν περισσότερο, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα γυαλιά. Ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο, όταν άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη πλευρά της περίφραξης.
Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν θύματα, αφού στο σημείο βρίσκονται και πολλά παιδιά, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη. Η κατάσταση που επικράτησε από εκείνο το σημείο και μετά ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, καθώς δημιουργήθηκαν σκηνές χάους με πάνω από 250 άτομα πρόσφυγες να ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, φθάνοντας -με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- και στην παραλιακή οδό.
Το... γιουρούσι των εξαγριωμένων μεταναστών όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε τους κατοίκους της πόλης, σκορπώντας την αγωνία και τον τρόμο, καθώς όπως περιγράφουν πολλοί, οι διαθέσεις τους ήταν αρκετά άγριες.
Μετά από αρκετές προσπάθειες των δυνάμεων της τάξης, οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου, όπου έγιναν διαπραγματεύσεις για να επιστρέψουν πίσω στο κέντρο φιλοξενίας. Πάντως η πρόθεσή τους μέχρι αργά το απόγευμα ήταν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Μαλαγαρίου, έχοντας την ελπίδα ότι θα περάσει κάποιο πλοίο να τους παραλάβει.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: