Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ!!!

Το Ισλαμικό Κράτος με νέο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο δείχνει τα μέλη του να καίνε εκατοντάδες χριστιανικά βιβλία στο κέντρο της Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.
Στα πλάνα βλέπουμε τους τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να καίνε έντυπα και βιβλία που φέρουν στα εξώφυλλά τους τον σταυρό, σε μια μεγάλη φωτιά.
Οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές ανήκουν στη λεγόμενη «θρησκευτική αστυνομία» της οργάνωσης, που έχει αναλάβει την τήρηση των ιερών ισλαμικών κανόνων της Σαρία και των αποφάσεων των θρησκευτικών δικαστηρίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος καίει βιβλία στη Μοσούλη.
Τον Ιανουάριο του 2015 οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στη Βιβλιοθήκη της Μοσούλης και έβαλαν φωτιά σε χιλιάδες σπάνια έγγραφα, αρχαία χειρόγραφα, παπύρους και βιβλία τα οποία ήταν πολλών αιώνων, καταστρέφοντας σπάνια γραπτά μνημεία της ανθρώπινης Ιστορίας.
Τότε ειπώθηκε ότι συνολικά 112.709 χειρόγραφα και βιβλία καταστράφηκαν, πολλά από αυτά εγγεγραμμένα στα ιστορικά ντοκουμέντα της UNESCO. Το κτίριο της Βιβλιοθήκης επίσης καταστράφηκε από βόμβα που τοποθέτησαν οι τζιχαντιστές.




Ανάμεσα στα αρχεία που καταστράφηκαν ήταν και σπάνια χειρόγραφα από την Οθωμανική περίοδο και σπάνιοι χάρτες.
Η βιβλιοθήκη της Μοσούλης ιδρύθηκε το 1921 και ήταν το σύμβολο της γέννησης του μοντέρνου Ιράκ.
Ο Χασάν Κχαλό, επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Μοσούλη, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2015 στο BasNews:
«Τις τελευταίες ημέρες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία στη Μοσούλη έχουν μπει στο στόχαστρο, έξι μεγάλες βιβλιοθήκες παραδόθηκαν στις φλόγες».
Οι τζιχαντιστές απαγόρευσαν στους βιβλιοπώλες την πώληση λογοτεχνίας και επιστημονικών βιβλίων, όπως και ξενόγλωσσων εκδόσεων, και άφησαν ελεύθερη μόνο την πώληση θρησκευτικών ισλαμικών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: