Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κίεβο: Φασίστες τραμπουκίζουν συγκέντρωση ηλικιωμένων.

Χαρακτηριστικό ντοκουμέντο από την καθημερινότητα της Ουκρανίας υπό το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου – που έχει αναγνωρίσει και νομιμοποιήσει τους ναζί και απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα – συνιστά το βίντεο με την επίθεση φασιστών εναντίον συγκέντρωσης κομμουνιστικών και γενικότερα αριστερών οργανώσεων στις 17 Μάρτη.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 17 Μάρτη του 1991 για την διατήρηση ή μη της ΕΣΣΔ. Αν και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της Σοβιετικής Ενωσης, ωστόσο, λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, αυτή διαλύθηκε.
Οι νεοναζί, συνηθισμένοι μάλλον να τα βάζουν με αδύναμους, σωματικά, ανθρώπους, πίστεψαν όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο ότι μερικοί ηλικιωμένοι θα ήταν του «χεριού» τους. Όπως φαίνεται και στο βίντεο έκαναν λάθος. Είναι κι αυτή μία από τις συνέπειες της άγνοιάς τους: Πήγαν να τα βάλουν με εκείνους που τσάκισαν το ναζιστικό κτήνος μέσα στην φωλιά του. Είναι σαφές ότι η επίθεσή τους κατέληξε σε βιωματικό μάθημα ιστορίας για τους ίδιους. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όσον αφορά τις γνώσεις που -ανάμεσα στα άλλα- αποκόμισαν, θα μπορούσε να συμπληρώσει κανείς.
Το ότι η αστυνομία, όπως φαίνεται από το ντοκουμέντο, έρχεται αμέσως μετά την άτακτη φυγή των φασιστών και αποχωρεί επίσης χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, υπογραμμίζει απλά το αδιαμφισβήτητο γεγονός του σφιχτού εναγκαλισμού του καθεστώτος του Κιέβου με τον εθνικιστικό, ρατσιστικό, φασιστικό και ανοιχτά ναζιστικό πολιτικό και κοινωνικό βούρκο.

http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: