Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου στην Καλλιθέα...Το να τίθεται -ομως- σε διαθεσιμότητα.. μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιοι επιδιώκουν τον αφοπλισμό των Αστυνομικών με «ύποπτα» κίνητρα(;)» σχολιάζει Αστυνομικός και συνάδελφος στην ίδια υπηρεσία με την ομάδα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Με Ποινικό Μητρώο και αποφάσεις για παρών ο 42άχρονος ομογενής από το Καζακστάν, οδηγός κλεμμένου ΤΑΞΙ, εντοπίσθηκε τα ξημερώματα απο ΔΙΑΣ στη Καλλιθέα. 
Σε σήμα των Αστυνομικών για έλεγχο, επιχείρησε με απωθητικό ελιγμό να διεμβολίσει Αστυνομικό, με συνάδελφό του από την ομάδα να πυροβολεί κατά του οχήματος για να ανακόψει την πορεία του. Η βολίδα από τη σφαίρα του όπλου του Αστυνομικού, ωστόσο, διαπερασε το σασι του αμαξωματος και τραυμάτισε τον ύποπτο οδηγό του ΤΑΞΙ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport, ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ ο οποίος έκανε χρήση του όπλου για να σώσει το συνάδελφό του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για το περιστατικό, παραπέμπεται σε Ανακριτή για τη χρήση όπλου.
«Ο συνάδελφος, ήταν σε άμυνα. 
Έκανε χρήση του όπλου για να ακινητοποιήσει το όχημα του δράστη όταν παρέσυρε το συνάδελφο, για να σώσει την ζωή του. Και σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενος. 
Με το δραστη να έχει Ποινικό Μητρώο και καταδικαστικες αποφάσεις. Το να παραπέμπεται κατηγορούμενος προβλέπεται από τον απαρχαιομενο κώδικα χρήσης οπλων για τους Αστυνομικούς. Το να τίθεται -ομως- σε διαθεσιμότητα.. μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιοι επιδιώκουν τον αφοπλισμό των Αστυνομικών με «ύποπτα» κίνητρα(;)» σχολιάζει Αστυνομικός και συνάδελφος στην ίδια υπηρεσία με την ομάδα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. 
 Το θέμα της χρήσης οπλων σε επεισόδια από τους Αστυνομικούς έχει τεθεί κατ επανάληψη, από τους υπηρετούντες σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ωστόσο πάρα τις οποίες τροποποιήσεις έχουν γίνει ο κώδικας χρήσης όπλου για τους ενστόλους, παραμένει στην αρχική του μορφή .. στο Ν.29/1943 και τροποποιήθηκε με το ΠΔ.141/1991. 
nantiareport.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: