Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί η NASA δεν σήμανε συναγερμό για τον μετεωρίτη που εξερράγη δίπλα από την Βραζιλία και είχε την ισχύ της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα;;

Ανησυχία σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η ανακοίνωση της NASA σύμφωνα με την οποία πριν από λίγες ημέρες ένας μετεωρίτης μεγέθους φορτηγού έσκασε στη Γη απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με 13.000 τόνους ΤΝΤ. 
Το ωστικό κύμα είχε ισχύ 13.000 τόνων ΤΝΤ όπως η ατομική βόμβα της Χιροσίμα - Εξερράγη πάνω από τη θάλασσα ανατολικά του Ρίο Ντε Τζανέιρο..
Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι είναι περίπου ίση με αυτή της ατομικής βόμβας που ισοπέδωσε την πόλη της Χιροσίμα το 1945.
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος η πτώση του μετεωρίτη έγινε με ταχύτητα 41.600 μιλίων την ώρα στις 6 Φεβρουαρίου.
Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη ανησυχία ήταν ότι αν και επρόκειτο για ένα σημαντικής σημασίας φαινόμενο, εντούτοις δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο η ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της NASA με τίτλο «Fireball and Bolide Reports».
Ευτυχώς το σημείο εισόδου στην ατμόσφαιρα της Γης ήταν 600 μίλια ανατολικά του Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου και άρχισε η καύση του μεγαλύτερου τμήματος της μάζας του. Καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα αυτά τα κομμάτια διαστημικής πέτρας δημιουργούν ένα ωστικό κύμα το οποίο με την τριβή από την ατμόσφαιρα δημιουργεί το φαινόμενο των «φλεγόμενων σφαιρών».
Δείτε το Βίντεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: