Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Η Βουλγαρία έδωσε εντολές εκτέλεσης στην αστυνομία! Ο πρώτος νεκρός απο πυρά αστυνομικών στα σύνορα..

Σύμφωνα με σημερινό headline της γνωστής ιστοσελίδας the quardian η Βουλγαρική κυβέρνηση έδωσε από χθες εντολές στην αστυνομία να πραγματοποιεί καταρχήν προειδοποιητικές βολές και εν συνεχεία ευθείες βολές στους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην χώρα της από την Τουρκία.
Πριν από λίγες ώρες φαίνεται ότι είχαμε και τον πρώτο νεκρό, έναν Αφγανό που αποπειράθηκε να περάσει τα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας κοντά στη Βουλγαρική πόλη Sredets.
Ο νεκρός ήταν μέλος μιας ομάδας 50 μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα.
Ο τραυματισθείς Αφγανός παρελήφθη από ασθενοφόρο της Τουρκίας και απεβίωσε καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Georgy Kostov, ο οποίος συμπληρωματικά δήλωσε ότι η αστυνομία ακολούθησε τις εντολές της κυβέρνησης, τους κάλεσε να απομακρυνθούν, έριξαν αρκετές προειδοποιητικές βολές και αυτός που σκοτώθηκε ήταν ο μοναδικός που αντιστάθηκε στη σύλληψη.
Σύμφωνα με δήλωση του τοπικού διοικητή της περιοχής η Βουλγαρία επαναπροωθεί ΕΠΙΤΟΠΟΥ τους μετανάστες, τονίζοντας μάλιστα ότι αν δεν τους παραλάβει η Τουρκία τους αφήνουν στη νεκρή ζώνη και ας τους κάνουν οι Τούρκοι ότι θέλουν, πάντως στη Βουλγαρία δεν μπαίνουν, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη αυτές τις μέρες ο διπλός φράχτης που υπάρχει στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας θα επεκταθεί και στο σύνολο των νοτίων συνόρων με Ελλάδα.

http://katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: