Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΑ! ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ!

Συναγερμός σε αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και λιμενικό
Ανάστατες και πάλι οι αστυνομικές αρχές λίγες μόνο ημέρες μετά την σύλληψη του Βόσνιου διαβόητου Τζιχαντιστή τρομοκράτη με την κωδική ονομασία «Μάξιμος» στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή την φορά πραγματοποιήθηκε σύλληψη τριών ατόμων στα τροχόσπιτα των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες σφαίρες και όπλα.
Αρχικά η αστυνομία συνέλαβε Δύο ύποπτους για τζιχαντιστική δράση. Πρόκειται για δύο Βρετανούς άνδρες, ηλικίας 22 και 28 ετών, με καταγωγή από το Ιράκ, που πιστεύεται ότι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους εντοπίστηκαν όπλα και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από ελεύθερους σκοπευτές.
Ο ένας από τους δύο υπόπτους ζούσε επί 10 μέρες σε τροχόσπιτο στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή. Οι άνδρες του Λιμενικού τους παρακολουθούσαν, καθώς οι κινήσεις των δύο ατόμων είχαν κινήσει υποψίες.

Από το τροχόσπιτο του 28χρονου και του 22χρονου τελικά κατασχέθηκαν 18 όπλα και περίπου 40.000 σφαίρες των 22 χιλιοστών με τους δύο άνδρες να υποστηρίζουν ότι προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενώ αρχικά οι δύο φέρονταν να είναι φανατικοί ισλαμιστές χωρίς να έχουν καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστές, το τελευταίο σενάριο τους θέλει να είναι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
Xιλιάδες σφαίρες και όπλα που κατασχέθηκαν σε τροχοσπιτα
Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί συνελήφθη στους Κήπους του Έβρου, και 3ος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, 40χρονος ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να εξάγει παράνομα από τη χώρα οπλισμό. Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι είναι Κούρδος και εκτιμάται ότι μετέφερε οπλισμό για τους συμπατριώτες του που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία, αφού τα ευρήματα που εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας και στο δικό του τροχόσπιτο είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά. 200.000 σφαίρες βρέθηκαν στην κατοχή του 8 διόπτρες και 4 όπλα!

Και στους 3 συλληφθέντες, ασκήθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής οπλισμού για τροφοδοσία τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείουν οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.(αντε καλε να συνδεονται...

Τον οπλισμο τον θελανε για εσωτερικη χρηση ξυπνατε...Θα τα περναγανε στην Τουρκια με τα τροχοσπιτα υποτιθεται υποστηριζουν...Αυτα δεν γινονται...κατι αλλο ειχαν στο μυαλο τους...πολυ φοβαμαι οτι κατι ετοιμαζουν στην Ελλαδα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: