Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Λεβέντης: Οι αστυνομικοί γορίλες που σας φυλάνε από τους αγρότες, δεν θα σας γλιτώσουν από την κοινωνία...

«Μπορεί να γλιτώσετε από τους αγρότες, γιατί έχετε αστυνομικούς γορίλες που σας φυλάνε, αλλά από την κοινωνία δεν θα γλιτώσετε» ήταν η φράση του αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη που πυροδότησε το χάος για αρκετά λεπτά απόψε στη Βουλή, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο προεδρεύων κ. Κουράκης τόνισε ότι επρόκειτο για ατόπημα του κ. Λεβέντη από τον οποίο ζήτησε να ανακαλέσει, εγκαλώντας τον για έμμεση προτροπή στη βία.
Ο κύριος Λεβέντης εντέλει ανασκεύασε απαντώντας αρχικά ότι «δεν είναι υβριστικός ο χαρακτηρισμός ''γορίλες''», ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν ατυχής ο όρος, εκφράζοντας τον σεβασμό του για τους αστυνομικούς.
Προηγουμένως ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται στην Βουλή μόνο για την δική του ομιλία αποχωρώντας χωρίς να ακούσει τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.
«Πού είναι ο κ. Τσίπρας; Είχε δουλειά;», ρώτησε σκωπτικά ο κ. Λεβέντης και συνέχισε:
«Ξέρετε γιατί λείπω (σσ: απουσίαζε κατά την διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα, γεγονός που "παρατήρησε" ο πρωθυπουργός); Γιατί δίνει το παράδειγμα. Να είμαστε εμείς εδώ και να είναι ο κύριος απών;», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλοντας να δώσει ένα "μάθημα κοινοβουλευτισμού" στον κ. Τσίπρα:
«Θυμάμαι που του είχε συστήσει ο γιατρός να μην παρευρίσκεται συνεχώς στη Βουλή για να μην επιβαρυνθεί η υγεία του. Είχε πει τότε εκείνος ότι θα βρίσκεται στη Βουλή σε όλες τις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ακόμη και μισοπεθαμένος διότι σέβεται τον κοινοβουλευτισμό».
Ο Β. Λεβέντης επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό:

«Ένας πρωθυπουργός που διαβεβαιώνει ότι πήγε στην Σύνοδο Κορυφής και έλαβε ρητές διαβεβαιώσεις για ανοικτά σύνορα, μπορεί να παραμένει στην θέση του;» διερωτήθηκε για να στρέψει βέλη και κατά του Π. Καμμένου:
«Μας είπε ότι η Τουρκία θα σεβαστεί την υπογραφή της για το ΝΑΤΟ. Ήρθε η Τουρκία χθες και λέει ότι τα Δωδεκάνησα είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα το Καστελόριζο. Άρα, η ενημέρωση του Καμμένου ήταν χαμένη. Έχουμε μια κυβέρνηση που διαβεβαιώνει και πριν αλέκτωρ λαλήσει, διαψεύδεται», υπογράμμισε.
Εκτίμησε άλλωστε ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όταν συγκληθεί, θα πρέπει να ασχοληθεί όχι μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την αξιολόγηση που καθυστερεί απαιτώντας επίσης συναίνεση.
Αναφορικά με το αγροτικό υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται όπως «ο Πάπας της Ρώμης» διαλέγοντας με ποιους εκπροσώπους των αγροτών θα συνομιλήσει.
Όσο για την πρόταση που επανειλημμένως έχει διατυπώσει ο ίδιος, ο κύριος Λεβέντης δήλωσε ότι τελικά η κυβέρνηση «θα ζητήσει σχηματισμό οικουμενικής για να λυτρωθεί από τα βάρη που θα την καταπλακώσουν».
http://www.skai.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: