Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

“«Να βουλιάξει το Σύνταγμα» – Οι αγρότες απαντούν στον Τσίπρα”.Για τα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».

951290_09_05_20151118134510_img_1908_sooc1447849457
«ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΕΜΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ»
Σε σκληρή γραμμή επιμένουν οι αγρότες οι οποίοι απαντώντας στην έκκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο ζητούν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό.
Ο Βαγγέλης Μπούτας(!!!) από το μπλόκο της Νίκαιας ανέλαβε να απαντήσει στην πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο: «Αν τα πάρει πίσω συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα».Είπε επίσης ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στις εθνικές οδούς και ότι σημασία έχει η ενότητα του αγώνα. Για τα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».
Παράλληλα, οι αγρότες απευθύνουν πρόσκληση για το συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα, όχι μόνο στους αγρότες αλλά και στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται
Κάλεσμα αγροτών για να βουλιάξει το Σύνταγμα την Παρασκευή
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, κάλεσαν όλον τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους άλλους κλάδους που πλήττονται να βουλιάξουν το Σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.
Η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κυρίως με πούλμαν και ΙΧ ενώ χθες ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για να φτάσουν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος 30-50 τρακτέρ. Η απάντηση της κυβέρνησης αναμένεται σήμερα το απόγευμα.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη προκειμένου να τον ενημερώσουν για την 48ωρη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και να ζητήσουν ρεύμα, σκηνές και χημικές τουαλέτες.

Κάλεσμα από τον πρωθυπουργό -Τι έταξε στους αγρότες
Μήνυμα στους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.
«Εχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υπουργοί αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης είμαστε έτοιμοι για ειλικρινή διάλογο. Αρκεί να έρθουν σε διάλογο, γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να αναλογιστούν και να συγκρίνουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν σήμερα για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών για ρυθμίσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη βελτίωση του εισοδήματός τους» είπε και πρόσθεσε: «Τους καλώ να σκεφτούν ποια είναι η πρόταση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει συμψηφισμό των αγροτικών επιδοτήσεων με ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εμείς εξασφαλίζουμε αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις των αγροτών».
Παράλληλα κάλεσε τους αγρότες να σκεφθούν «γιατί άραγε τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα τους αποθεώνουν, όταν μόλις λίγα χρόνια πριν τους πολεμούσαν. Δεν τους αγάπησαν ξαφνικά. Συνδέονται με σκοπιμότητες, με την αγωνία τους να μην ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες, να μην ελεγχθούν τα δάνεια επιχειρήσεων ΜΜΕ, να μη συνεχιστεί ο έλεγχος με μεγαλοκαταθέτες σε λίστες του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: