Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ποιοι είναι οι «Υπερασπιστές του κόκκινου Θεού» που οπλοφορούν και καίνε τη μαύρη σημαία του ISIS;

Μια ομάδα χριστιανών που ζουν στα βουνά, θέλουν να σταθούν εμπόδιο στην εξάπλωση του ISIS. Εκπαιδεύονται, οπλοφορούν και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τζιχαντιστές.              
Η ομάδα ονομάζεται «υπερασπιστές του κόκκινου Θεού» και είναι χριστιανοί από τις Φιλιππίνες. Ύστερα από την επίθεση του ISIS, στην Ινδονησία, στην Τζακάρτα είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες.
Η ομάδα έχει δημιουργηθεί στο νότιο τμήμα της χώρας και έχουν ανέβει στα βουνά όπου και έχουν στήσει το στρατόπεδο τους και εκπαιδεύονται καθημερινά σε τακτικές πολέμου και ανταρτοπόλεμου, αλλά και στα όπλα.
Στις Φιλιππίνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του όχι με κάποιο χτύπημα, αλλά με τη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή του.
Προτρέπει πολλούς μουσουλμάνους να φύγουν και να πάνε στη Συρία και να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS. Οι «υπερασπιστές του κόκκινου θεού» είναι αποφασισμένοι να μην γίνουν οι Φιλιππίνες μια ακόμη χώρα που το ISIS θα σπείρει τον τρόμο. Η ομάδα αυτή πρόσφατα συμμετείχε ενεργά σε επιχείρηση του στρατού κατά την οποία εντοπίστηκε πυρήνας του ISIS στις ζούγκλες των Φιλιππίνων. Από τη μάχη 8 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: