Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΕΣΗΕΑ: Διώξεις κατά εννέα δημοσιογράφων αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο. ΔΕΙΤΕ ποιοι είναι!

5Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά εννέα δημοσιογράφων, για την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας να μεταδώσουν το Σάββατο πριν το δημοψήφισμα εκπομπή πολιτικού περιεχομένου με κίνδυνο να επηρεάσουν
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διώξεις αφορούν στους…. Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να εξεταστούν καταγγελίες που υπάρχουν και για άλλους δημοσιογράφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι – σύμφωνα με πληροφορίες- στην συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατατέθηκαν πέραν από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών και βίντεο-ηχητικά ντοκουμέντα που πιστοποιούν χωρίς αμφιβολία σειρά παραβάσεων του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ καθώς και στοιχειωδών δημοσιογραφικών αρχών, όπως και προσωπικές μαρτυρίες μελών του ίδιου του συμβουλίου. Φυσικά όλα αυτά ακούγονται μάλλον περιττά αφού μόνο αν κανείς εθελοτυφλεί μπορεί να ισχυριστεί ότι …δεν κατάλαβε την μονοδιάστατη προπαγάνδα υπέρ του «ΝΑΙ» από τα ιδιωτικά κανάλια. Προφανώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα 2 μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου (προσκείμενα σε παρατάξεις του συντηρητικού χώρου) που – σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκαν πεισματικά και επικαλέστηκαν κάθε δυνατή δικαιολογία προκειμένου να μην ληφθεί η σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: