Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Συμφωνία: Οχι στο νέο Μνημόνιο σήμερα στις 19.00 στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας σήμερα το απόγευμα, σε δύο συγκεντρώσεις που θα βροντοφωνάξουν «Όχι» στο νέο μνημόνιο που προτείνει η κυβέρνηση και διαψεύδει τις ελπίδες όλων για ένα καλύτερο αύριο.`
Συγκεκριμένα σήμερα στις 19.30, οι υποστηρικτές του «Όχι» θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία».
Στο κάλεσμα που έχουν κάνει μέσω facebook οι υποστηρικές του «Όχι» αναφέρουν:
«Την Κυριακή νικήσαμε και μαζί με μας νίκησαν οι λαοί όλης της Ευρώπης. Νικήσαμε εμείς που μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε τις δουλειές μας, κλείσαμε τα μαγαζιά μας, είδαμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας να φεύγουν μετανανάστες. Νικήσαμε εμείς που δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις κλειστές τράπεζες. Νικήσαμε κι εμείς οι νέοι και οι νέες που παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας για ένα φωτεινό αύριο. Νικήσαμε εμείς που έχουμε τη Δημοκρατία σαν κόρη οφθαλμού και δεν επιτρέψαμε να γίνει στον τόπο μας πραξικόπημα από την τηλεόραση.
Το 61,3 % που είπαμε το συντριπτικό, ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ.
ΟΧΙ, τέλος τα πειράματα της άγριας λιτότητας στις πλάτες μας.
ΟΧΙ, κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία.
Το ΟΧΙ είναι η άρνησή μας στην άρνησή τους να μας αντιμετωπίζουν ως κυρίαρχο λαό. Το ΟΧΙ είναι η μόνη θετική και καταφατική απάντηση του λαού.
Από τη Δευτέρα το πρωϊ κάνουν πως δεν μας άκουσαν, τόσο οι δανειστές, όσο και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Επανέρχονται με νέους εκβιασμούς και τελεσίγραφα.
Ποιος έχει τη δύναμη να περιφρονεί τη δύναμη ενός λαού; Αυτοί που περνιούνται για τους θεούς της λιτότητας. Αυτοί που μετράνε το μπόι τους με την σκιά τους. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά.
Απαιτούμε το σεβασμό στην απόφαση του ελληνικού λαού. Απαιτούμε το σεβασμό στη Δημοκρατία και το Δίκιο. Έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους να πάρουν πίσω το τελευταίο τους τελεσίγραφο. Και αν δεν το κατάλαβαν την προηγούμενη Κυριακή, δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν παίζουμε.
Οφείλουν και θα σεβαστούν τη δημοκρατική απόφαση ενός λαού, τους το λένε και οι λαοί τους.

Καλούμε όμως να σωπάσουν όσοι προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν, να μας λοιδωρήσουν μέσα στη χώρα μήντια και συμφέροντα. Καλούμε τους πολιτικούς του «ΝΑΙ» να σεβαστούν την απόφασή μας και να την στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα.
Και πάρτε το χαμπάρι δανειστές και ντόπιοι εκβιαστές: εμείς και με το φόβο κλείσαμε τους λογαριασμούς μας και με τη λιτότητα.
Με το περήφανο ΟΧΙ προχωράμε μπροστά φτιάχνουμε την καινούρια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και με τους άλλους λαούς την Ευρώπη της δημοκρατίας.
Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα επιστρέφονται».
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Μισή ώρα πιο πριν και συγκεκριμένα στις 19.00 το ΠΑΜΕ κάνει άλλη συγκέντρωση στη Ομόνοια με κύριο στόχο να ειπωθεί ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού!
Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!
Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Ακούστε τη φωνή του ΠΑΜΕ
Το αδηφάγο κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.
Μας θέλει γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους.
Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα συνεχόμενα μνημόνια.
Αυτούς τους νόμους και αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους!
Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί
Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.
Κανένας μόνος του – Κανένας ανοργάνωτος!
Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Δεν δεχόμαστε
· Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
· Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
· Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια
Οι ζώες μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό
· Κάλυψη όλων των απωλειών
· Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
· Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
Οργανώνουμε την απάντηση μας!
Ενισχύουμε τη δύναμη μας!
Nα απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα και παντού σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: