Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη νίκη! Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την Κομπάνι! (Bίντεo)

Μετά από 133 ημέρες πολιορκίας από το Ισλαμικό Κράτος η πόλη κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας Τουρκίας, είναι επιτέλους ελεύθερη.
Σύμφωνα με ανάρτηση του κουρδικού BasNews, οι κουρδικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής του YPG και οι Πεσμεργκά Κούρδοι εκκαθάρισαν ολοκληρωτικά την πόλη από τους τζιχαντιστές.
Σύμφωνα μα ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι πολιτοφύλακες του YPG με τη βοήθεια των Πεσμεργκά και τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, κατάφεραν να ανακαταλάβουν πλήρως την πόλη και να εκδιώξουν από αυτή όλους τους τζιχαντιστές.
Η πολιορκία της Κομπάνι ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και η πόλη κινδύνεψε κάποια στιγμή να πέσει στο Ισλαμικό Κράτος. Η απόφαση όμως των Κούρδων και Κουρδισσών μαχητών του YPG να μην παραδοθούν και να μην υποχωρήσουν, συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα. Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους υπερασπιστές της Κομπάνι εξαπλώθηκε μέσα από το μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανάγκασε τη Δύση να την υποστηρίξει, παρά τις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μείνει η πόλη αβοήθητη μέχρι να αλωθεί.
Κάποιες μάχες μαίνονται ακόμα στα νοτιοανατολικά της Κομπάνι με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες θέσεις.
Δείτε και το βίντεο με την ύψωση της σημαίας των Κούρδων του YPG στον λόφο πάνω από την Κομπάνι: 
http://www.hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: