Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτο: Γεννήθηκε λίμνη μέσα στην έρημο της Τυνησίας – Έκπληκτοι οι γεωλόγοι όλου του κόσμου μπροστά στο μοναδικό φαινόμενο που δεν μπορούν να εξηγήσουν (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας έχει προκαλέσει μια μυστηριώδης λίμνη που ξαφνικά εμφανίστηκε στην έρημο της Τυνησίας, δημιουργώντας μια …”παραλία” σε ένα σημείο που πλήττεται από ξηρασία. 
Η λίμνη εμφανίστηκε προ τριών εβδομάδων στην έρημο της Γκάφσα και έγινε αντιληπτή από τρεις βοσκούς που βρέθηκαν στην περιοχή. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για το πραγματικά πρωτοφανές φαινόμενο, που έχει κάνει πολλούς να μιλούν για “θαύμα” ενώ άλλους για ένα “πολύ κακό σημάδι”. 
Πάντως πολλοί γεωλόγοι το αποδίδουν σε υπόγειους σεισμούς που διατάραξαν τον υδροφόρο ορίζοντα και ανέβασαν τα ύδατα προς την επιφάνεια, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς. 
Σύμφωνα με πρόχειρες μετρήσεις, η …νεογέννητη λίμνη εκτείνεται σε εμβαδόν περίπου 10 στρεμμάτων, το βάθος της είναι μεταξύ 10 και 18 μέτρων ενώ το συνολικό νερό της υπολογίζεται σε 1.000.000 κυβικά μέτρα. 
Oι Αρχές έχουν προειδοποιήσει πως το νερό, το οποίο αρχικά είχε μια πραγματικά κρυστάλλινη διαύγεια, μέσα σε λίγες μέρες έγινε πράσινο και σε κάποια σημεία και σκοτεινό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν πρόκειται για νερό που ανανεώνεται, ενώ ταυτόχρονα, λόγω του ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά πλούσια σε φωσφορικά κοιτάσματα, υπάρχουν φόβοι ότι το νερό είναι ακραία τοξικό και πολύ πιθανόν και ραδιενεργό. 

Ωστόσο το φαινόμενο ήδη μετέτρεψε την περιοχή σε αξιοθέατο και οι τουρίστες που περνούν από κει, καταβεβλημένοι από τους 40+ βαθμούς Κελσίου, δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και κάνουν μια βουτιά στα ύποπτα νερά της. Μέχρι στιγμής έχουν μπει σε αυτήν περίπου 600 άτομα, και παρότι οι Υγειονομικές Αρχές της χώρας έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους, δεν έχουν εκδώσει ως τώρα κάποια σχετική απαγόρευση. 
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Γκάφσα της κεντρικής Τυνησίας είναι θεωρείται το “σπίτι” της βιομηχανίας εξόρυξης φωσφορικών της Τυνησίας, τα οποία ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1886. 
http://www.xorisoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: