Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καλὰ νέα καὶ …κακὲς διαπιστώσεις, γιὰ τὸ βιβλίο Φυσικῆς τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ.

Το ότι θα καταργηθεί η φωτογραφία με το μπλέντερ, που λειώνει ανθρώπους, από το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού, είναι το θετικό.
Το ότι το εντόπισε ιδιώτης, μάλλον γονιός, από την μία είναι θετικό, γιατί σημαίνει ότι δεν έχουμε χάσει εντελώς τα αντανακλαστικά μας.
Το ότι η φωτογραφία αυτή πέρασε δίχως κρίση από το Υπουργείο Παιδείας και τις Παιδαγωγικές Επιτροπές του, είναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ και κάποιοι έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ.
Το ότι χιλιάδες δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα το πέρασαν στο ΝΤΟΥΚΟΥ και δεν αντέδρασαν, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν έστω σε αυτό το κεφάλαιο, και είδαν την φωτογραφία, είναι επίσης για ΚΛΩΤΣΙΕΣ και έχουν επίσης ΕΥΘΥΝΕΣ, ατομικά και σαν ομοσπονδίες ή συλλογικά όργανα.
Δείχνει μηδέν αντανακλαστικά ή αλά καρτ, που για μένα είναι το ίδιο.
Σωτήρης Παπανικολάου
Υ.Γ. Διόρθωση, για να είμαι δίκαιος (το άρθρο το ανέβασε το μπλογκ taxalia ΠΡΩΤΟ (ἐδῶ), με πληροφορίες από διάφορα sites, ανάμεσά τους και το greekteachers, (ἐδῶ) που από το όνομά του υποθέτω ότι ανήκει ή διαχειρίζεται από εκπαιδευτικούς (παρ’ όλα αυτά δεν είναι επίσημο site της εκπαιδευτικής κοινότητας ή των συλλογικών τους οργάνων από ότι βλέπω)…

Δεν υπάρχουν σχόλια: