Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε !!! Έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου..."Η μεγάλη πλειοψηφία ΤΩΝ ΝΕΩΝ υποστηρίζει ότι το μόνο πραγματικά αντισυστημικό κόμμα είναι Ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - Χ.Α!!!

Ταυτίζονται με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, οι νεαροί ψηφοφόροι της το 2012, ξεπερνώντας τα άλλα κόμματα ως προς την ταύτιση των ψηφοφόρων του κόμματος.
Αποδέχονται πλήρως τον αυτοπροσδιορισμό της ΧΑ ως «εθνικιστικού κόμματος», απορρίπτοντας ως «απεχθείς» τους χαρακτηρισμούς «φασίστες» ή «νεοναζί» ακόμη κι όταν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιδεολογικοπολιτικές συνάφειες της Χ.Α. με το φασισμό. 
Για αυτούς η Χ.Α. είναι ένα πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα που βάζει τους Έλληνες πάνω από όλους και από όλα.

Τα παραπάνω στοιχεία για την ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση της Χρυσής Αυγής και τη σχέση της με τη νεολαία αποτελούν μέρος της έρευνας που διηνήργησε το τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MYPLACE (Μνήμη, Νεολαία, Πολιτική και Κοινωνική συμμετοχή των Νέων) σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.
«Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας, το ευρέως διαδεδομένο επιχείρημα ότι οι νέοι στρέφονται στη Χ.Α. εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης είναι πολύ συζητήσιμο» μας λέει η Αλεξάνδρα Κορωναίου επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας. «Η έρευνα φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από άλλες παραμέτρους που αποτυπώνουν την απήχηση της Χ.Α. σε ένα τμήμα της νεολαίας».
«Για παράδειγμα, μόνο μια μικρή μειοψηφία των νέων αποδέχονται ότι οι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες θα μπορούσαν να θεωρηθούν Έλληνες πολίτες».
«Ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα», σημειώνει η κα Κορωναίου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, «είναι γιατί αυτοί οι νέοι δε στρέφονται στα κόμματα της Αριστεράς , τα οποία ορισμένοι χαρακτηρίζουν αντισυστημικά. Η απάντηση για κάποιους συμπυκνώνεται στην απόρριψη των θέσεων ων αριστερών κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα. Η μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει ότι το μόνο πραγματικά αντισυστημικό κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως αυτά της Αριστεράς υποκριτικά.
Λέει χαρακτηριστικά μία νεαρή ψηφορόρος της Χ.Α. : «Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους ευημερία, τα δικό τους πλούτου, αυτοί είναι υπεύθυνοι για ό,τι περνάμε γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι και το χρήμα».
«Φαίνεται τελικά» προσθέτει η κα Κορωναίου, «ότι η συστηματική διείσδυση και προπαγάνδα της Χ.Α. στα σχολεία και άλλους χώρους δραστηριοτήτων των νέων στον ελεύθερο χρόνο τους αποδίδουν καρπούς,. Η νεολαία είναι μία τεράστια δύναμη στην κατάκτηση της οποίας έδιναν ιδιαίτερη σημασία όλα τα φασιστικά και ναζιστικά κινήματα και κόμματα».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: