Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φάρμακο ενάντια στον Έμπολα, αποδίδει μόνο σε Λευκούς

Επιστήμονες και Ιατρικό προσωπικό του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών στην Ατλάντα των Η.Π.Α, εξέφρασαν την άποψη πως ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο δοκιμάζεται για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα (Νόσος του Έμπολα (EVD) ή αιμορραγικός πυρετός Έμπολα (EHF)), αποδίδει μόνο σε ανθρώπους της Λευκής Φυλής.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πάνω από 1500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή του στην Αφρικανική ήπειρο, εξαιτίας του ιού έμπολα. Πάρα πολλοί γιατροί και επιστημονικό προσωπικό, το οποίο ήρθε σε επαφή με τον ιό, θεραπεύτηκαν κάνοντας χρήση ενός φαρμάκου ονόματι Zmapp. Το κέντρο λοιμωδών νοσημάτων εργάζεται πάνω στην παρασκευή άλλων φαρμάκων καταπολέμησης του ιού έμπολα, ενώ στην κατασκευή συμμετέχει και η εταιρία ThomasSmithKline. 
Το φάρμακο που θεωρούσαν ως το πλέον ελπιδοφόρο, χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του πολύ-ιού των Πιθήκων του Δυτικού Νείλου για να μεταφέρει το γενετικό υλικό. Το φάρμακο όμως απέδωσε μόνο σε Λευκούς ανθρώπους όχι σε Μαύρους.
Σε πειραματικό στάδιο το φάρμακο χορηγήθηκε σε 200 άτομα διαφόρων φυλετικών ομάδων, όμως απέδωσε μόνο σε όσους ανήκουν στην Λευκή φυλή. Οι εκπρόσωποι και το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου έρευνας, δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις έρευνες με στόχο την θεραπεία όλων.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: