Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές αν χρησιμοποιήσουν ξανά παράνομα καταγεγραμμένα βίντεο θα συλλαμβάνονται

Με σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου απειλούνται οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εάν στο μέλλον επαναλάβουν την χρήση παράνομου ληφθέντος υλικού όπως συνέβη και με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.
Αυτό προκύπτει από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία διαβίβασε στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας την αναφορά του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια με δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από Χρυσαυγίτες βουλευτές και άλλου οπτικοακουστικού υλικού.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να συσχετιστεί ο φάκελος Δένδια με την εν εξελίξει έρευνα -εξετάζεται – προκειμένου να ερευνηθεί εάν τελείται το αδίκημα του άρθρου 157 του ΠΚ που κάνει λόγω για βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος. Μάλιστα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί ταχεία περάτωση της έρευνας προσθέτοντας ότι θα πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω και αν ο υπαίτιος της πράξης είναι βουλευτής.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: