Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

H απάντηση του «Russia Today» στην δημοσιογράφο που διαφωνεί με τον Πούτιν.

Το ρωσικό κανάλι διευκρίνισε ότι η αντίθετη άποψη της δημοσιογράφου για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην συνεργασία της δημοσιογράφου με το κανάλι
Το ρωσικό κανάλι «Russia Today» απάντησε με καθυστέρηση μερικών ωρών στην δημοσιογράφο Abby Martin που ενώ εργάζεται εκεί, εξέφρασε χθες, λίγο πριν το τέλος της εκπομπής της, την αντίθεσή της με την επέμβαση της Μόσχας στην Κριμαία.
Η αμερικανίδα δημοσιογράφος που εργάζεται για το ρωσικό κανάλι στην αμερικανική εκδοχή του στην Ουάσινγκτον, λίγο πριν το τέλος της ενημερωτικής εκπομπής της δήλωσε ότι διαφωνεί με την επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία αν και παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την ιστορία της Ουκρανίας.
Το κανάλι απάντησε στην δημοσιογράφο ότι αν και πολλοί πιστεύουν ότι το «Russia Today»
απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση στους συνεργάτες του η δυνατότητα της Martin να εκφράσει ελεύθερα την αντίθεσή της για την επέμβαση του Πούτιν στην Ουκρανία, αποδεικνύει ότι συμβαίνει το αντίθετο.
Το «Russia Today» δήλωσε στην ανακοίνωσή του ότι αφού η δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την Ουκρανία θα της δώσει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Κριμαία για να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και να διαμορφώσει από κοντά άποψη για τα γεγονότα που συμβαίνουν εκεί.
Το ρωσικό κανάλι διευκρίνισε ότι η αντίθετη άποψη της δημοσιογράφου για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην συνεργασία της δημοσιογράφου με το κανάλι.
Πάντως η δυναμική Abby Martin δήλωσε στην on line έκδοση της εφημερίδας «Telegraph» ότι αρνείται την πρόσκληση των εργοδοτών της να επισκεφθεί την Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: