Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Ουάσινγκτον απορρίπτει το δημοψήφισμα και προειδοποιεί τη Ρωσία ότι θα πληρώσει το τίμημα-Εμμεση απάντηση της Ρωσίας: «Θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη»!

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζει "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας και προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για την στρατιωτική επέμβαση μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας...
"Οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία - όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
"Αυτό τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας", είπε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε σήμερα νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και τού επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί το δημοψήφισμα που οργανώθηκε στην Κριμαία για την προσάρτησή της στη Ρωσία "παράνομο".
Εμμεση προειδοποίηση από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας: «Θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη»! 


Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί ο παρουσιαστής της εκπομπής "Vesti Nedeli" στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 απείλησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα τις μετατρέψει σε «ραδιενεργό στάχτη»! 
Πιο συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο κρατικό κανάλι ο Dmitriy Kiselev είπε:

«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι πραγματικά ικανή να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη».

Για όσους ξέρουν τα δεδομένα των ρωσικών κρατικών δικτύων τέτοιες δηλώσεις δεν γίνονται ποτέ "στην τύχη". 

Είναι δηλώσεις μελετημένες που στόχο έχουν να στείλουν "πειστικά" μηνύματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πρόκειται για μια κίνηση ανάλογη με το βίντεο του αυτοκινούμενου διηπειρωτικού βλήματος Topol-M που το... καθαγίαζαν στην μέση του δρόμου Ρώσοι ιερείς την επομένη της έναρξης της επέμβασης της Ρωσίας στην Κριμαία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://elnewsgr.blogspot.com
http://hellasxg.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: