Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΧΑΡΤΕΣ 12 ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ Α.ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Ρωσικά ΜΜΕ στο πλαίσιο ενός βομβαρδισμού του Κιέβου με μηνύματα ψυχολογικού πολέμου, μετέδωσαν χάρτες οι οποίοι απεικονίζουν 12 πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας να έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία! Με τον τρόπο αυτό προειδοποιούν τους Δυτικούς και την ίδια στιγμή απειλούν την παράνομη κυβέρνησης της Δυτικής Ουκρανίας μέχρι που θα φτάσουν για να ολοκληρώσουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις "σοβαρές προθέσεις" της Μόσχας!
Η βόμβα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των σχεδιασμών της Δύσης έρχεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ο οποίος με δηλώσεις του σε γαλλικό ραδιόφωνο αναγνώρισε σήμερα ότι είναι πλέον δεδομένο ότι η Ρωσία ελέγχει στρατιωτικά την Κριμαία και τόνισε ότι «Κρατάω την ελπίδα ότι θα σταματήσει η στρατιωτική επέλαση». Eναποθέτει δηλαδή την αποτροπή των σχεδιασμών της Ρωσίας...
Τραγική φιγούρα η ΕΕ αλλά και η παράνομη κυβέρνηση της Δ.Ουκρανίας που εμπιστεύτηκαν τις υποσχέσεις των Δυτικών οι οποίοι αποδεικνύονται "στρατιωτικοί νάνοι" μπροστά στη ρωσική πολεμική μηχανή!
Ταυτόχρονα, οι The Moscow Times δημοσιεύουν άρθρο του αμερικανού αναλυτή Josh Cohen ότι πιθανότητα ως το σαββατοκύριακο ο Πούτιν θα επιχειρήσει να ελέγξει στρατιωτικά τις πόλεις Ντονέτσκ και Χάρκοβο, όπου κατοικούν ρωσόφωνοι πληθυσμοί, στα ανατολικά της Κριμαίας.
«Αφού ο Πούτιν θεμελίωσε τον έλεγχο στην Κριμαία φαίνεται ότι τώρα θα αρχίσει να προωθεί στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία» 
γράφει ο Coen.
Και προσθέτει:
'Και ενώ οι αναλυτές της Δύσης, ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προβλέπουν ότι ο Πούτιν δεν θα κάνει πόλεμο στην Ουκρανία, εντούτοις δεν κατανοούν την στρατηγική του, προσθέτει ο Κοέν, αφήνοντας σαφή υποννούμενα για έλειψη αντίληψης που οφείλεται στη χαμηλή ροή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
«Για την Ρωσία η Ουκρανία είναι ό,τι η Ταιβάν για την Κίνα: Μια ζωτική δίοδος την οποία δεν μπορεί να χάσει. Επίσης, για τη Ρωσία η Ουκρανία είναι γενέθλιος τόπος του ρωσικού πολιτισμού.
Η ιδέα μιας ελεύθερης Ουκρανίας η οποία θα στραφεί προς τη Δύση αποτελεί ανάθεμα για τον Πούτιν. Πολλοί Ρώσοι μιλούν για την Ουκρανία λέγοντας «Η μικρή Ρωσία».
Αυτό γίνεται πιο κατανοητό αν θυμηθούμε τι είχε πει ο Πούτιν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2008: «Δεν καταλαβαίνεις Τζορτζ ότι η Ουκρανία δεν υπήρξε ποτέ κράτος. Τι είναι η Ουκρανία; Ορισμένα κομμάτια της είναι στη δυτική Ευρώπη αλλά τα περισσότερα εδάφη της είναι δώρο από εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: