Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Έγινε η αυθαιρεσία συνηθειά μας! Μία ματιά στα μικρά της καθημερινότητας.

Γράφει ο Τηλέμαχος.
Φοιτητές «της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» για x+1 (όπου x = όσες φορές γουστάρουν) φορά έκλεψαν τις κάλπες της ψηφοφορίας εκλογής κοσμήτορα της Νομικής Αθηνών & της Σχολής Οικονομικών/Πολιτικών Σπουδών. 
Ιδιαίτερα οξύμωρο στη σχολή που διδάσκει το νόμο οι σπουδαστές της (αν ήταν όλοι σπουδαστές) με το έτσι θέλω να παραβιάζουν μ' αυτό τον τρόπο μία προβλεπόμενη για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου διαδικασία. Γεννάται η απορία τι είδους νόμο και ποιες αρχές θα υπηρετήσουν όταν πάρουν τα πτυχία τους.
Υπάρχει μία αντίθεση στο τι θεωρεί ακραίο η μιντιακή κοινωνία και η δημοσιογραφία σχεδόν στο σύνολό της. 
Καίγεται ένα βιβλιοπωλείο από την άκρα αριστερά ή αναρχοαυτόνομη ή αναρχοκομμουνιστική αριστερά όπως επιλέγουν να αυτοαποκαλούνται και κανείς δε δίνει σημασία. Τραυματίζεται ένας πρύτανης και πάλι τα δελτία ειδήσεων σφυρίζουν αδιάφορα. Ρίπτονται βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, δεν πειράζει είναι παιδιά. 
Πάει ο χρυσαυγίτης και σπάει τον ψευτοπάγκο με τα προϊόντα λαθρεμπορίου, σάλος στα κανάλια. Ο λαθρομετανάστης λαθρέμπορος που πρωτύτερα έβγαζε μαχαίρι για να μπει με το έτσι θέλω στη λαϊκή παρουσιάζεται ως οικονομικά κατατρεγμένος μικροπωλητής. 
Τι σημασία έχει αν καταστρέφονται τα προϊόντα λαθρεμπορίου μετά την κατάσχεση? 
Σημασία έχει πως εθνικιστής ίσον κακός και αριστερός ίσον καλός no matter what.

Πλέον τέτοια περιστατικά ούτε που αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων. Παραφράζοντας τα Διάφανα Κρίνα θα πω: έγινε η αυθαιρεσία συνήθειά μας. Όπως δε μας κάνει εντύπωση με τους πολιτικούς του δικομματισμού κάθε φορά που ακούμε για ένα σκάνδαλο. Είναι κάτι που έχουμε φτάσει να θεωρούμε δεδομένο. Εξωκοινοβουλευτική αριστερά ίσον αλητεία και πολλές φορές άρρωστος ρεβανσισμός. Κινήσεις όπως ηλεκτρονική ψηφοφορία εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής δεν έχουν καμία σημασία. Δεν έχει σημασία η έννοια του νόμου, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, τα δικαιώματα των άλλων, το πανεπιστημιακό άσυλο... τίποτα.

Αν δεν υπάρξει πολιτική απόφαση ώστε αυτοί οι άνθρωποι να απομονωθούν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να προστατευθούν, αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται επ' άπειρον.

Θα φτάσει η στιγμή που τα ρημαγμένα από βανδαλισμούς και ξεπεσμένα στις διεθνείς κλίμακες αξιολόγησης ΤΕΙ και ΑΕΙ θα αρχίσουν το ένα μετά το άλλο να ιδιωτικοποιούνται προκειμένω να εξυγιανθούν.

Τότε βέβαια θα φταίει ο καπιταλισμός.
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: