Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χοντρό Δέντρο: Ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, τρεις προσαγωγές και καρδιοπαθής σοβαρά τραυματίας...Αστυνομικοι στρατιώτες της Ελληνκός χρυσός.


Την Τετάρτη 19.02.2014, πραγματοποιήθηκε άλλη μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές).
Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν στην αστυνομία το γεγονός ότι....η επίστρωση των δασικών οδών γίνεται με επικίνδυνα υλικά, που σύμφωνα με αναλύσεις δειγμάτων παρουσιάζουν συγκεντρώσεις αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων καθώς και την πρόθεση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. να εγκαταστήσει, χωρίς πολεοδομική άδεια, κοντέινερς στο εργοτάξιο των Σκουριών. 
Βάσει του κυβερνητικού δόγματος “νόμος και τάξη”, ο νόμος και η τάξη αποκαταστάθηκαν με την κακοποίηση των διαδηλωτών, το χυδαίο - σεξουαλικού περιεχομένου - βρίσιμο γυναικών, τον τραυματισμό και σύλληψη τριών ανθρώπων, με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης βίας. 
Ως γνωστόν, παράνομη βία στη Χαλκιδική ασκούν πάντα οι διαμαρτυρόμενοι – ή, κατά Υπουργό Δημοσίας τάξεως και Προστασίας του πολίτη, οι επιδιώκοντες κατάλυση του Κράτους – και ποτέ η Ελληνική Αστυνομία, στα πλαίσια του προνομίου της άσκησης νόμιμης, εξ ορισμού και προκαταβολικά, βίας. 
Η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών αλλά τους απομάκρυναν με τη σωματική τους παρουσία, ότι κι αν αυτό σημαίνει. Καμία αναφορά δε γίνεται στις καταγγελίες των κατοίκων.




soshalkidiki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: