Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ανασφάλιστος πολίτης μιλά για το δράμα που βιώνει η καρκινοπαθής σύζυγος του.

Ανθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα καλούνται να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις έτσι ώστε οι ίδιοι ή συγγενικό τους πρόσωπο να κάνει εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο ή να έχει φαρμακευτική αγωγή. 
Σε λίγο καιρό οι άνθρωποι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία. Η αγωνία τους όμως, δεν είναι αν η εφορία τους κλείσει φυλακή ή όχι, γιατί δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν έχουν χρήματα για να αντεπεξέλθουν. 
Οι αγωνία αυτών των ανθρώπων είναι να μπορέσουν να μπουν σε νοσοκομείο έτσι ώστε να υπάρξει και θεραπεία. 
Δυστυχώς για τον Υπουργό Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε και διαβάσαμε Washington Post ο καρκίνος δεν είναι επείγουσα περίπτωση μόνο αν είναι στο τελικό στάδιο. 
Επείγουσα περίπτωση, είναι όταν ένας άνθρωπος χρειάζεται θεραπεία. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Η μαρτυρία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σοκάρει. Ζητούν από άνεργο να υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις για την εφορία έτσι ώστε να δεχτούν τη σύζυγό του η οποία είναι καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία. 
Ο άνθρωπος αυτός, μπορεί να έχει παραδοθεί στη μοίρα του, όμως, παλεύει με... νύχια και με δόντια και με μεγάλη αξιοπρέπεια να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για τη σύζυγό του. 
Γνωρίζει καλά πως σε λίγο καιρό η εφορία θα ζητήσει να πληρωθούν τα νοσήλεια και φάρμακα. Ο ίδιος, δεν έχει να πληρώσει. Αναρωτιέται τι θα κάνουν, αν θα τον βάλουν φυλακή; 
Και όχι δεν αναρωτιέται για τον εαυτό του, θέλει να είναι δίπλα στη γυναίκα του, θέλει να τη βοηθήσει όσο μπορεί. 
Είναι παράλογο το όλο σύστημα και η μαρτυρία αυτού του ανθρώπου, ίσως αφυπνίσει συνειδήσεις. 
 http://mlagananews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: