Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ.Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού με τον υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη να γίνεται στόχος προπηλακισμών και επιθέσεων.

Η κατάσταση ήταν τέτοια που ο Υπουργός αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο σε γραφείο του νοσοκομείου για να γλιτώσει. 
Όλα άρχισαν όταν ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το πρωί το Νοσοκομείο, για να παρακαθίσει σε σύσκεψη με τα μέλη του Αντιαναιμικού Συνδέσμου Λεμεσού, για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 
Αντικείμενο συζήτησης ήταν επίσης οι καταγγελίες στις οποίες έχουν προβεί τις τελευταίες μέρες τα μέλη του Συνδέσμου και αφορούν στην πρόθεση της Διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, να παραχωρήσει το τμήμα στο οποίο γίνονται ήδη μεταγγίσεις αίματος στους ίδιους, για χημειοθεραπείες. 
Κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δική τους υγεία, όπως ισχυρίζονται. 
Εξάλλου καταγγέλλουν και την προχειρότητα κατασκευής του εν λόγω τμήματος, το οποίο δημιουργήθηκε χωρίς καν τις απαιτούμενες πρόνοιες πυρασφάλειας. 
Σε κάποιο σημείο της επίσκεψης του Υπουργού, τα αίματα άναψαν. Μερίδα μελών του συνδέσμου άρχισαν να επιτίθονται φραστικά προς τον κ. Πετρίδη, να φωνάζουν και να βρίζουν, να ζητούν την παραίτηση της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου, ενώ κάποιος διαμαρτυρόμενος δεν δίστασε να κτυπήσει τον Υπουργό. "Παίζετε με την υγεία μας, 
Θα μας σκοτώσετε, Δεν σας νοιάζει για κανένας, Παραιτηθείτε τώρα!", ήταν μόνο μερικά από τα όσα φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι. 
Κάποιοι εξ αυτών, μάταια προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επιβάλουν την τάξη, υπό το φόβο ότι η κατάσταση θα εκτροχιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: