Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ένταση μεταξύ Α. Γεωργιάδη και φαρμακοποιών...

Τα γιουχαΐσματα και οι μούντζες προς τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και η
προειδοποίηση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, ότι «μέχρι τον Ιούνιο επαρκούν τα φάρμακα», σημάδεψαν τη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών.
Με γιούχα και μούντζες υποδέχτηκε μερίδα φαρμακοποιών τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ.
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «αντιαισθητικές» και απάντησε, «δεν είμαι από ζάχαρη και βούτυρο και αντέχω... Ξέρω και εγώ να φωνάζω, αλλά το θέμα είναι να συνεννοηθούμε».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και η πετσοκομμένη για το 2014 δημόσια φαρμακευτική δαπάνη.
Αναφορικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία έπεσε στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποίησε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. 
«Φάρμακα μέχρι τον Ιούνιο» επιτρέπει το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Θεοδοσιάδη, ενώ και άλλοι φαρμακοποιοί αναφέρθηκαν στο θέμα, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν αντέχουν περαιτέρω συρρίκνωση, καθώς ήδη η περίθαλψή τους είναι σε οριακά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: