Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κ. Χαρδαβέλλας: «Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Χρυσή Αυγή θα μετάσχει στις εκλογές και στα τρία επίπεδα (εθνικές, ευρωεκλογές και δημοτικές), γιατί κάθε απαγόρευση συμμετοχής της σε αυτές είναι αντισυνταγματική και παράνομη»

Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλλας, απορρίπτει ότι υπάρχει νόμιμη και σύννομη με το Σύνταγμα δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου το εθνικιστικό κόμμα.
Υπό τον τίτλο «Χρυσή Αυγή και εκλογές» ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι: «Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Χρυσή Αυγή θα μετάσχει στις εκλογές και στα τρία επίπεδα (εθνικές, ευρωεκλογές και δημοτικές), γιατί κάθε απαγόρευση συμμετοχής της σε αυτές είναι αντισυνταγματική και παράνομη»...
Σημειώνει μάλιστα ότι κατέγραψε την γνώμη 5 συνταγματολόγων, καθηγητών συνταγματικού δικαίου σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: «Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια απόφαση, που να απαγορεύει σε κόμμα ή φυσικό πρόσωπο να μετάσχουν σε εκλογική αναμέτρηση απλά με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και δράσης. 
Πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε ανώτατη βαθμίδα και να έχει καταδικαστεί για το κακούργημα της εγκληματικής δράσης το κόμμα ή το φυσικό πρόσωπο, οπότε τότε, το Σύνταγμα απαγορεύει τη συμμετοχή τους σε εκλογές».
Και σημειώνει στο άρθρο του: «Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες έχουμε 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακισμένους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, άλλους 3 με την ίδια κατηγορία αλλά ελεύθερους, έχουμε φωτογραφίες και βίντεο της παράνομης δραστηριότητάς τους, αλλά δεν έχουμε ακόμη βρει τα όπλα που θα έδεναν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Και ακόμα γίνονται ανακρίσεις.
Που σημαίνει ότι η δίκη για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι να φτάσει στο τελικό της στάδιο (δηλαδή μέχρι τον Άρειο Πάγο), δεν προβλέπεται να γίνει πριν τις εκλογές του Μαΐου. Και σχεδόν αυτό είναι βέβαιο, ότι δεν θα γίνει πριν τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές».
Για τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία νομική αμφισβήτηση. Αλλά για να ισχύσουν νόμοι πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Υπάρχει; 
Η μέχρι στιγμής εμπειρία από τις ενέργειες του καθεστώτος από τον Σεπτέμβριο και μετά, αλλά και η αποδοχή των ενεργειών αυτών από το "συνταγματικό τόξο" δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: