Μιά μορφή εξέλιξης – ευθείας παραπομπής στις πρακτικές της διεθνούς τρομοκρατίας έχει η σημερινή εμφάνιση του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος εξαπολύει απειλές προς διαφορετικές κατευθύνσεις μέσω της ηλεκτρονικής προκήρυξης του.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της εγχώριας τρομοκρατίας εκπρόσωπός της δημοσιοποιεί βίντεο στο οποίο απευθύνει προσκλητήριο στους «συντρόφους του της ένοπλης δράσης», στοχοποιώντας παράλληλα συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Όπως ακριβώς πράττουν τρομοκρατικές οργανώσεις άλλων χωρών στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα πριν ή μετά από χτύπημά τους ή για να δηλώσουν την παρουσία τους παρεμβαίνοντας στα πολιτικά δρώμενα. Αν και στο βιντεοσκοπημένο αυτό μήνυμα, επενδεδυμένο με μανδύα επαναστατικού πολιτικού μαφινέστου, απουσιάζουν τα όπλα, και η πρόκληση φόβου στους τελικούς αποδέκτες του αποτελεί την προφανή στόχευση του.
Τα διεθνή «πρότυπα» ακολουθούνται και στην επιλογή φόντου αφού τα σύμβολα του εκάστοτε «αγώνα», είτε αυτός έχει θρησκευτικό, κοινωνικό ή πολιτικό υπόβαθρο, ενισχύουν το στίγμα του μηνύματος προσδίδοντας αποφασιστικότητα αλλά και ιστορική αναφορά σε αυτούς που το εκπέμπουν. Βέβαια, στην περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού παρατηρείται διάχυση του εκπεμπόμενου μηνύματος καθώς πίσω του η αδιαφιλονίκητη εμβληματική μορφή του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, Τζε Γκεβάρα, πλαισιώνεται από το Γέρο του Μοριά δίπλα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Αρη Βελουχιώτη. Με την καταληκτική επανάληψη της φράσης που αποδίδεται στον Βελουχιώτη, «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», επιχειρούν να συνδεθούν τα επόμενα βήματά του με φορτισμένες μνήμες του ένοπλου διχασμού των Ελλήνων, με τους ιστορικούς πάντως να ερίζουν έως και σήμερα τόσο για το πραγματικό νόημα αυτής φράσης όσο και για το χρονικό σημείο εκφοράς της, αν δηλαδή ειπώθηκε πριν τη συμφωνία της Βάρκιζας ή μεταγενέστερα.
Ανάλογη είναι και η εικόνα της γραπτής προκήρυξης του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη», που υπογράφει ως «ελεύθερο μέλος» της, θέλοντας να παρουσιάσει την εικόνα αναβίωσης αλλά και ένωσης των παρακλαδιών της εγχώριας τρομοκρατίας υπό τη σκέπη της οργάνωσης που αιματοκύλισε την χώρα για 3 δεκαετίες με τον ίδιο να έχει τον καθοδηγητικό ρόλο. Δηλώνοντας αποφασισμένος να «βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι», ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρει στο χαρτί εικόνες και λόγους από τη δράση των ηγετών της Ελληνικής Παλλιγεννεσίας του 1821.
Παρεμβάλει μεταξύ των απειλών του και των προειδοποιήσεων του εισαγωγικά με ιστορικές φράσεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Λάμπρου Τζαβέλα και παραπομπές στην αθυροστομία του Γεωργίου Καραϊσκάκη, οι οποίες κατά το σκεπτικό του, φαίνεται ότι αντικατοπτρίζουν πλήρως τον τρόπο που αισθάνεται και βλέπει τα πράγματα σήμερα εκφράζοντας όμως και όλα όσα έχει κατά νου να πράξει. Όσο για φρόνιμα του συντάκτη της προκήρυξης, αποδίδεται από τον στοίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη, με τον οποίο κλείνει η προκήρυξη, «Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία ο νους-η ψυχή παραμένει λεύτερη».
ΠΗΓΗ
To 90% όλων των αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει η Ferrari, κυκλοφορούν
ακόμη στο δρόμο Το ίδιο ισχύει και για το 80% των Toyota ηλικίας άνω των 20
ετών, αλλά και για το 70% των μοντέλων της Porsche.
-
Το όνομα Ferrari δεν παραπέμπει οπωσδήποτε σε αξιοπιστία, αφού τα μοντέλα
της μάρκας με σήμα το όρθιο αλογάκι φημίζονται κυρίως για το εκλεπτυσμέ...
Πριν από 3 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου