Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ελληνική υπακοή στα αμερικανικά καψώνια κατά της ειρήνευσης

«Τσαμπουκά» στην Συρία και κατ” επέκταση στην Ρωσία θέλησαν κατά τα φαινόμενα να «πουλήσουν» ατλαντικά συμφέροντα, ταλαιπωρώντας την συριακή αποστολή, η οποία κατευθυνόταν με αεροσκάφος στην ....Ελβετία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Συγκεκριμένα δύο πολυεθνικές εταιρείες καυσίμων,  αμερικανικών συμφερόντων, αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος της Syrian Air τύπου Tu-134, που μετέφερε την συριακή διπλωματική αποστολή στην Γενεύη, ανάμεσά τους και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.
Αυτές είναι οι «αγαθές και φιλειρηνικές προθέσεις» των Δυτικών, οι οποίοι έδειξαν πόσο πολύ «ενδιαφέρονται» για την ευόδωση των ειρηνευτικών προσπαθειών για στην Συρία, με μια Ελλάδα ανίκανη να παίξει ακόμα και σε αυτό το θέμα αποφασιστικό ρόλο, προκειμένου το αεροσκάφος να συνεχίσει πάραυτα το ταξίδι του. Αντίθετα υποτάχθηκε ακόμα μία φορά στις ετσιθελιστικές επιταγές των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι, εκτός των άλλων, θέλησαν να τονίσουν ότι η Ελλάδα είναι τσιφλίκι τους. Έτσι το αεροπλάνο έμενε για ώρες προσγειωμένο στο Ελ. Βενιζέλος.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ιθύνοντες της εξωτερικής πολιτικής στάθηκαν ακόμη μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων, αδυνατώντας ή καλύτερα μη θέλοντας να πάρουν πρωτοβουλίες, οι οποίες ανεβαζουν το κύρος της Ελλάδας, ως χώρας που προσπαθεί ειλικρινά για την προώθηση της υγιούς διπλωματίας και όχι τέτοιου είδους πολιτικών «τερτιπιών» των Η.Π.Α., επειδή η Ρωσία τους κάθεται στον λαιμό, αφού είναι πανταχού παρούσα.
Όσο για τους Δυτικούς έδειξαν ακόμα μια φορά πως οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί ειρήνης, συνεννόησης και προόδου συνιστούν απλά στάχτη στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Στην πραγματικότητα απώτερος στόχος είναι, όλοι να «χορεύουν» σε απόλυτους ρυθμούς παγκοσμιοποίησης. Τον Πούτιν όμως τον ρώτησαν;;;
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: