Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η συγκλονιστική και μακάβρια ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι Mamacita [βίντεο]

Το «Mamacita» είναι ένα δημοφιλές και εύθυμο τραγούδι, που από λίγο έως πολύ όλοι έχουμε ακούσει στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση… 
Το αυθεντικό τραγούδι «Mamacita, donde esta Santa Claus?» (=Μανούλα, πού είναι ο Άγιος Βασίλης;), πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1958, με τη φωνή του 12χρονου πορτορικανέζου Augi Rios και η αθωότητα και η τρυφερότητα που το διέπει, το εδραίωσαν, όπως και τώρα, ως το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σουξέ.
Αυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν, είναι το πώς αυτό το τραγούδι επανήλθε στο προσκήνιο τα Χριστούγεννα του 2006, μετά από 48 χρόνια απουσίας. Πίσω από τη νέα επιτυχία του κομματιού και τη γλυκιά παιδική φωνή που ηχεί ξανά στα αυτιά μας, κρύβεται μια λυπητερή ιστορία που συγκλονίζει και οφείλουμε όλοι μας να τη γνωρίζουμε όταν σιγοτραγουδάμε τους στίχους του…
Αυτό το κομμάτι, το «ανέβασε» με βίντεο στο Youtube στις 26 Δεκεμβρίου του 2006, ένας περήφανος πατέρας, με την ερμηνεία (εικόνα και φωνή) του γιου του, θέλοντας να «συστήσει» στο Διαδίκτυο τον ταλαντούχο πιτσιρικά. 
Λίγους μήνες αργότερα (21 Απριλίου 2007), η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς «έχασε» τον πολυαγαπημένο του γιο και τη σύζυγό του, σε τροχαίο δυστύχημα, όταν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, εξερράγη μετά από τρακάρισμα.
Ο άτυχος πατέρας, μετά το δυστυχές συμβάν, συμπλήρωσε στο βίντεο ένα συγκλονιστικό κείμενο – επεξήγηση που κάνει όποιον το διαβάζει να ανατριχιάζει:
«Σας ευχαριστώ που απολαύσατε αυτό το βίντεο, με τον μικρό μου, που εξακολουθεί να με γεμίζει περηφάνια, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Σας ευχαριστώ που κάνατε το μικρό μου Χριστουγεννιάτικο θαύμα, μέρος της ζωής σας. Ο Θεός να σας έχει καλά…»

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: