Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

BINTEO - Ισπανία: Κινητοποίηση απέτρεψε έξωση 71χρονης με Αλτσχάιμερ !!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Μόνικα Μπριθέιρο Χάρις στην κινητοποίηση δεκάδων ακτιβιστών «πάγωσε» προσωρινά η έξωση μιας 71χρονης γυναίκας που πάσχει από Αλτσχάιμερ από το....διαμέρισμα που νοικιάζει από το 1974 στη Μαδρίτη.
Από νωρίς σήμερα το πρωί αρκετές δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο στη λεωφόρο Πασέο δε λα Κασταγιάνα της Μαδρίτης, που ήταν περικυκλωμένο από έξι κλούβες της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές φώναζαν "ντροπή" και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των εξώσεων των υπερχρεωμένων ενοίκων οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό στην Ισπανία.
Η Μόνικα Μπριθέιρο με τη σύνταξη των 365 ευρώ που ....λαμβάνει και με τη βοήθεια των παιδιών της πλήρωνε ευσυνείδητα το νοίκι των 426,15 ευρώ μηνιαίως. 
Όμως πριν από δύο μήνες δικαστήριο διέταξε την έξωσή της επειδή ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το διαμέρισμα για την κόρη του, που είναι φοιτήτρια στη Μαδρίτη. Οι ακτιβιστές ωστόσο υποψιάζονται ότι ο ιδιοκτήτης σχεδιάζει να πουλήσει το σπίτι που βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, κοντά στο κέντρο της πόλης και ακριβώς απέναντι από το στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης.
Προετοιμαζόμαστε και για την χώρα μας!
Μετά από δίωρη αναμονή οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν πληροφορήθηκαν ότι η έξωση αναβλήθηκε γιατί "δεν βρέθηκε κανένα κατάλυμα για την οικογένεια". "Είμαστε εν μέρει ικανοποιημένοι.
Το να διώχνεται από το σπίτι της μια γυναίκα 71 ετών που πάσχει από Αλτσχάιμερ είναι μια πραγματική αδικία. 
Τώρα έχουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε έφεση", είπε ο δικηγόρος Μανουέλ Σανπαστόρ, που εργάζεται εθελοντικά για την οργάνωση Θυμάτων Εξώσεων (PAH).

"Ορίστηκε μια νέα ημερομηνία για την έξωση, η 24η Μαΐου. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί ήλπιζα ότι το θέμα θα πάγωνε μέχρι να βρεθεί μια λύση για τη μητέρα μου που δεν ξέρει πού να πάει", είπε ο γιος της γυναίκας, Κριστιάν Μπουρνέ, ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του.
"Όλες οι εξώσεις συνιστούν τραγωδία. Όμως εδώ πρόκειται για σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", κατήγγειλε ένας νεαρός ακτιβιστής. "Ένας άνθρωπος που πάσχει από Αλτσχάιμερ χάνει τα σημεία αναφοράς του, τις συνήθειές του, ο κόσμος του καταρρέει επειδή όλοι οι δεσμοί που τον συνδέουν με την καθημερινότητα εξαφανίζονται" εξήγησε ο Πέδρο Μαρτίνεθ, μέλος της οργάνωσης.
Με πρωτοβουλία της PAH συγκεντρώθηκαν 1,4 εκατομμύρια υπογραφές σε ένα κείμενο που προωθήθηκε στους ισπανούς βουλευτές, με το οποίο οι υπερχρεωμένοι Ισπανοί ζητούν να διαγράφεται το χρέος μαζί με την κατάσχεση του σπιτιού τους, να παγώσουν οι εξώσεις στην πρώτη κατοικία και να μετατραπούν σε κοινωνικές στέγες όλα τα κενά διαμερίσματα που ανήκουν σε τράπεζες.
http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: