Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ 17 ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΑΝΤ!

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤOΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΣΑΝΤ : 
Χτύπησαν με 17 ρουκέτες την προεδρική αυτοκινητοπομπή ενώ ο Πρόεδρος οδηγούσε ο ίδιος το όχημά του !
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Στόχος αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης έγινε ο Πρόεδρος Άσσαντ στη Δαμασκό. Η « Ταξιαρχία Απελευθέρωσης της Al Sham » και ο FSA ανακοίνωσαν πως στόχευσαν την αυτοκινητοπομπή του με 17 όλμους.

Η προεδρική πομπή σήμερα το πρωί , κατευθυνόταν προς το τζαμί Αnas Ben Malek στη συνοικία Al Maliki ώστε ο Πρόεδρος Άσσαντ να παρευρεθεί στη γιορτή Eid al Fitr που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Ωστόσο, οδήγησε μόνος του το προσωπικό του όχημα και δεν ήταν στην επίσημη αυτοκινητοπομπή !
H The Daily Star αναφέρει ότι η κρατική τηλεόραση αναμετέδωσε βίντεο με τον Πρόεδρο 
Μπασάρ αλ Άσσαντ να προσεύχεται στο τζαμί σώος και αβλαβής μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του. 

Ο Υπουργός Τύπου κ. Omran al Zou’bi, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που διέσπειρε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι τελείως αβάσιμες και επιβεβεβαίωσε ότι ο Άσσαντ οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητό του.
Ο Υπουργός επέκρινε αυστηρά τις χώρες που χρηματοδοτούν ειδησεογραφικά κανάλια που δεν σέβονται τις βασικές αρχές δεοντολογίας.
Προφανώς υπαινίχθηκε κανάλια όπως το Al Arabiya το οποίο μετέδωσε σήμερα 08/08/13 ότι η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Άσσαντ χτυπήθηκε από την Ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Tahrir Al Sham .Ο στρατηγός της Ταξιαρχίας, Firas al Bitar είπε ότι η επίθεση σχεδιάστηκε αφού έλαβαν πληροφόρηση για τη διαδρομή του κομβόι, αλλά ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε και δεύτερο κομβόι παραπλανητικό. Η Al Arabiya, επίσης μετέφερε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του επαναστατικού επιχειρησιακού συμβουλίου ,κ. Οmar Hamzeh ότι « ο FSA χτύπησε την αυτοκινητοπομπή αλλά δεν ξέρουν τι απέγινε ».Ο ίδιος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του τηλεοπτικού βίντεο λέγοντας ότι αυτό ανέβηκε τουλάχιστον μία ώρα μετά το τέλος της προσευχής : « Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα αυτό να παρουσίαζε μια παλαιότερη προσευχή » .
Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της συριακής αντιπολίτευσης ότι η περιοχή αποκλείστηκε μετά την επίθεση και τη δημοσίευση βίντεο με καπνούς εκρήξεων στην ίδια συνοικία (όπου στεγάζεται και το Προεδρικό Γραφείο), η κρατική τηλεόραση διέψευσε όλες τις φήμες αναμεταδίδοντας σκηνές από το εσωτερικό του τζαμιού όπου ο Άσσαντ προσεύχεται δίπλα από το μεγάλο μουφτή της Συρίας. 

Το γνωστό « Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων » που εδρεύει στο Λονδίνο και είναι συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης (OSDH), επιβεβαίωσε στο Al Manar την εκτόξευση όλμων στην περιοχή χωρίς να παραθέσει στοιχεία για νεκρούς ή τραυματίες. 
Το Reuters μετέδωσε τη διάψευση του συμβάντος από τον Υπουργό Τύπου της Συρίας : « τα νέα είναι καθ’oλοκληρίαν ψευδή » .
Στις Φωτογραφίες ο πρόεδρος Ασάντ κατά την άφιξη και είσοδο του στο τζαμί.

olympia
hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: