Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: Το γνώριζαν εδώ και μέρες και όμως "πότιζαν" το κόσμο με υδράργυρο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ;
Φοβούμενοι το πολιτικό κόστος (;) σιώπησαν μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων, παίζοντας κυριολεκτικά με την υγεία των πολιτών..
Σοκάρει η ανακοίνωση - παραδοχή των υπευθύνων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), μέσω της οποίας γνωστοποιείται στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου, ότι στο εσωτερικό δίκτυο, του ανατολικού τμήματος της Δ.Ε. Αγριάς και πιο συγκεκριμένα στη γεώτρηση "Κναβάκι", εντοπίστηκε συγκέντρωση υδραργύρου άνω του ορίου που προβλέπει η νομοθεσία και προς τούτο ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ.
Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης μάλιστα και προφανώς για λόγους νομικής κάλυψης, στις τελευταίες παραγράφους σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε αυξημένη περιεκτικότητα στην παραμετρική τιμή του υδραργύρου σε αποτελέσματα που έλαβε η Υπηρεσία από τις 5 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο αυτά να ξεπερνούν τα όρια που θέτει η νομοθεσία, για να καταλήξουν στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής τους, στο ότι μέσω αποτελεσμάτων που έφτασαν στην Υπηρεσία στις 17 Ιουλίου (!) ενημερώθηκαν για υπέρβαση των ανώτατων ορίων που θέτει η νομοθεσία και προς τούτο προχώρησαν σε επαναληπτικές μετρήσεις, οι οποίες και επιβεβαίωσαν το πρόβλημα.
Δηλαδή οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ, στης οποίας το Δ.Σ. προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης, μέσω της ανακοίνωσής τους, παραδέχονται με περίσσιο θράσος ότι ενώ από την Τετάρτη 17 Ιουλίου γνώριζαν για την υπέρβαση των ορίων της τιμής του υδραργύρου στο συγκεκριμένο δίκτυο νερού, αντί να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες και έπειτα να προβούν σε επαναληπτικές μετρήσεις, έπραξαν το ακριβώς αντίθετο. 
Ελπίζοντας άραγε σε τί, για να παίξουν κυριολεκτικά με την υγεία των πολιτών;

Πρόκειται για ένα βασικό ερώτημα, το οποίο μαζί με πολλά άλλα, όπως το ως προς ποιές παραμέτρους και για πόσο χρονικό διάστημα -ως προς αυτές πάντα- ελέγχεται το συγκεκριμένο δίκτυο αλλά και όλα τα υπόλοιπα του ενιαίου Δήμου Βόλου, θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια στιγμή να τεθούν πέραν από τον δημοσιογράφο και από την Δικαιοσύνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρη την ανακοίνωση - παραδοχή της ΔΕΥΑΜΒ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:


http://www.eglimatikotita.gr
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: