Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μαριάν Κόλα - βίντεο

Πραγματική μάχη δόθηκε απόψε στα βουνά του Σουλίου. Σύμφωνα με τις πρώτες έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο Αλβανούς δραπέτες, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, δηλαδή στη Φροσύνη Σουλίου.
Ήταν πεζοί και όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς έγινε πραγματική μάχη..

To χρονικό των γεγονότων έχει ώς εξής:
- Οι δραπέτες σήκωσαν τα καλάσνικοφ και ακολούθησε άγρια μάχη με τους αστυνομικούς στην Ήπειρο
– Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός στο σημείο και ο Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει, πιθανότατα τραυματισμένος
– Ένας άντρας των ΕΚΑΜ φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εγχείρηση
– Διαβάστε πώς τους εντόπισαν οι αστυνομικοί και τι βρέθηκε πάνω στον νεκρό επικεφαλής των δραπετών
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, στο σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων πριν από 15 ημέρες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι δύο δραπέτες εντοπίστηκαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι έξω από το χωριό Βροσύνα, επιχειρώντας να διασχίσουν τα σύνορα..
O Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα, έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών..

Από τα πυρά τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο στο δεξί γόνατο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα". Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη συντριπτικό κάταγμα αλλά όχι νευροαγγειακές βλάβες. Τον αστυνομικό επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ο οποίος συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις "για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν για την πάταξη της εγκληματικότητας"..


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη Ιλίρ Κούπα.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχει τραυματιστεί ενώ εκτιμάται ότι βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά. Τις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο της αστυνομίας. 

Εν τω μεταξύ, η περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, από τα ξημερώματα βρίσκεται αποκλεισμένη σε μια μεγάλη περιμετρική ακτίνα των 20 χιλιομέτρων. Όπως έγινε γνωστό, εκτός του Καλάσνικοφ, ο Μαριάν Κόλα έφερε πάνω του μία χειροβομβίδα και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι. 
Κατά την αυτοψία της αστυνομίας, εντοπίστηκαν τέσσερις κάλυκες από το καλάσνικοφ του Μ. Κόλα ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δραπέτης δέχθηκε μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, η οποία προκάλεσε το θάνατό του. Τη Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.
Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα, τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός ενώ η όλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου.

Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.

 

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όλα ξεκίνησαν με την απόδραση 11 κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων. Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν σύντομα.
Καθώς συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έχασε τη ζωή της μια 25χρονη στα Ίσθμια Κορινθίας ενώ οι καταζητούμενοι προχώρησαν και σε τουλάχιστον μία ληστεία τράπεζας στη Λάρισα.
Οι αστυνομικοί είχαν εντατικοποιήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών και σε συμπλοκή στο Δίστομο κατά τη διάρκεια ελέγχου έπεσε νεκρός ένας αστυνομικός. Σε νέα συμπλοκή, αυτή τη φορά στην Κονίσκα Αιτωλοακαρνανίας σκοτώθηκαν άλλοι δύο δραπέτες.
Πηγές:
ΑΜΠΕ 
nafpaktianews
epiruspost 
newsit

http://amina-politiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: