Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ασπρόπυργος: Διαμαρτυρία ενάντια σε σκοπιανή εταιρεία και μοτοπορεία - ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία μεταφορικής εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή Ασπροπύργου, με επικεφαλής τους βουλευτές του Κινήματος, Ιωάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο.
Το κλιμάκιο παρακολουθούσε νομικός αλλά και επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών που πλήττονται βάναυσα από την αδιαφορία τόσο του ανύπαρκτου κράτους, αλλά (από ό,τι φάνηκε από τις καταγγελίες των ίδιων των συνομιλητών μας) και του σωματείου οδηγών διεθνών μεταφορών!

Η διαμαρτυρία αφορούσε επώνυμες καταγγελίες πως η συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία χρησιμοποιεί φορτηγά από τα Σκόπια, που χρησιμοποιούν στις πινακίδες τους το διακριτικό (ΜΚ).
Επιπλέον, ένα ζήτημα που είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχει να κάνει με τους Έλληνες οδηγούς, είναι πως οι οδηγοί των ξένων φορτηγών δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταφορές στην Ελλάδα!


Όπως κατήγγειλε ο νομικός, «δικαίωμα κίνησης στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό φορτηγών, περίπου 90 άδειες». Όμως σήμερα «υποδεχόμαστε» στα σύνορά μας χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο 10.000 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πως 9.910 έλληνες οδηγοί οδηγήθηκαν, οδηγούνται ή θα οδηγηθούν στην ανεργία!».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξέφρασαν την εντονότατη διαμαρτυρία τους πως φορτηγά αυτοκίνητα από τα Σκόπια με ξένους οδηγούς που παραβιάζουν κατάφορα την νομοθεσία - Ευρωπαϊκή και Ελληνική - διατηρούν προκλητικά το (ΜΚ) ως διακριτικό στις πινακίδες τους, περνούν ανενόχλητοι τα σύνορα, διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα επίσης ανενόχλητοι, πολλές φορές τα φορτηγά τους διαθέτουν διπλές δεξαμενές πετρελαίου (φορτώνουν πετρέλαιο εκεί όπου η τιμή είναι φθηνότερη και στην συνέχεια εμπορεύονται το πετρέλαιο στη χώρα μας) παρανομώντας πολλαπλά και την ίδια ώρα υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους!


Θα συνεχίσουμε την διαμαρτυρία και προς άλλες εταιρείες, που ενδεχομένως ακολουθούν αυτό το καθεστώς, αλλά και προς το σωματείο οδηγών διεθνών μεταφορών ζητώντας πάντα το αυτονόητο και το προφανές: Να τηρείται η ελληνική νομοθεσία και το δίκιο του Έλληνα εργαζόμενου που δεν του αξίζει το περιθώριο και η ταπείνωση!


Είναι σημαντικό, που και σε αυτή την δράση μας αφυπνίστηκε το σύνολο των εργαζομένων  της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο μας προσέγγισε και μας εξέφρασε την αποδοχή του δικαίου του αγώνα μας. Είναι κατανοητό σε όλους πλέον, πως πρέπει να  δείξουμε ομοψυχία απέναντι στους κάθε είδους προδότες, αν θέλουμε το αύριο να μας βρει υπερήφανους σε μια σύγχρονη, ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα. 
Η δράση έκλεισε με μοτοπορεία στου δρόμους της ΒΙ.ΠΕ και του κέντρου του Ασπροπύργου κάτω από τα χειροκροτήματα των κατοίκων.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: